måndag 16 november 2020

Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy

 

Originaltitel: The Boy, The Mole, The Fox and The Horse
Sidor: 130 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Bokförlaget Forum, tusen tack!
"En vardagsfilosofisk tankebok, en modern fabel och en hjärtevärmande berättelse om vänskap och gemenskap.

Illustratören Charlie Mackesys bilder har berört en hel värld. I debutboken "Pojken, mullvaden, räven och hästen" bjuder han in till en sagolik skogspromenad med fyra vänner som diskuterar vad som är viktigt i livet på riktigt: Vad är mod? När är du lycklig? Och finns det något problem som inte blir lite bättre av att äta tårta?

En bok för alla, om modet att våga be om hjälp och värdet av att vara snäll, mot sig själv och mot andra. Och, minst lika värdefullt, om kärleken till tårta!"

Att läsa den här boken är som att få en kram av någon som bara vill att du ska vara lite snällare mot dig själv. 

De fyra kamraterna som är ute på sin vandring talar om vänlighet, vänskap, mod och rädsla. Det är sådant vi alla kan känna igen oss i och jag tycker väldigt mycket om att följa med i deras tankar och bara vaggas in i den trygga känslan som infinner sig. Det är också väldigt svårt att inte charmas av mullvadens kärlek till tårtor. 

Förutom alla kloka ord förgylls boken dessutom av helt otroliga akvarellillustrationer. Jag är imponerad över hur MacKesy lyckats fånga så mycket i bilderna. Många skulle jag gärna haft som tavlor på mina väggar här hemma.


Jag förstår att den här boken har blivit så populär. Den är jättefin och jag tycker det är en perfekt presentbok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar