torsdag 2 april 2020

Tips på bokpoddar!

Jag lyssnar ganska mycket på olika bokpoddar. Det är ett perfekt sätt att få nya boktips och annars är det rent allmänt väldigt mysigt att lyssna på folk som pratar om böcker. Så jag tänkte göra ett litet inlägg med tips på de jag lyssnar mest på. Det är bara engelska poddar eftersom det är mest det jag lyssnar på. Så här kommer några!


What Should I Read Next var den jag fastnade först för. Den leds av Anne Bogel som pratar med olika gäster om tre böcker de älskar, en de inte gillar och vad de läser just nu. Sen ger hon dem tips på tre nya böcker som de borde läsa härnäst baserat på vad de gillar. 


Currently reading är en stor favorit hos mig. Det är två bokvänner (ibland dyker en tredje upp) som pratar böcker varje vecka. De berättar om en bokhändelse de varit med om, vilka tre böcker de läst nyligt och sen gör de djupdyk i olika ämnen varje avsnitt. He Read She Read är en podd som leds av ett gift par. De älskar båda att läsa men har väldigt olika smak när det kommer till böcker. Jag tycker de är roliga att lyssna på och tack vare deras olika lässtilar får man tips om många olika sorters böcker.


De två kvinnorna som har Well-Read började med podden när de båda jobbade som bibliotekarier. De har olika teman på sina avsnitt och ger boktips som passar in på vad det än kan vara. 


Get Booked går ut på att de två tjejerna som sköter podden ger boktips baserat på frågor som de får från lyssnare. De hinner med flera frågor varje avsnitt och jag har fått många spännande boktips när jag lyssnat på dem!


Det var några tips från mig. Lyssnar ni på bokpoddar? Har ni tips på några som jag inte fått med här? Om ni är intresserad av någon av de jag pratat om så går det att klicka på bilderna för att komma vidare till deras sidor. 

12 kommentarer:

 1. inte lyssnat än, tack för intressanta tips ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du hittar någon du gillar!

   Radera
 2. Get booked, Currently reading och WSIRN hör också till mina favoriter. Well-read ska jag kolla upp!

  SvaraRadera
 3. Jag lyssnar också på What should I read next. Nu har jag inte hört de senaste avsnitten, men dessförinnan har jag lyssnat på nästan alla. Hon har ju en annan podcast också med ett helt annat format: One great book. Mycket kortare avsnitt och bara om en enda bok. Tack för övriga tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har lyssnat lite på hennes andra podd också! :)

   Radera
 4. Bra tips! Är verkligen ”dålig på poddar”.
  Med vänlig hälsning, Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du hittar någon här du kan fastna för! :)

   Radera
 5. Jag har inte riktigt kommit in i poddvärlden än, mer än väldigt selektivt, eller vad man ska kalla det.

  En podd jag lyssnat på under flera år, av och till, är Fantastikpodden, http://fantastiskpodd.se/ där författare talar om skrivande, alla författare skriver inom fantastikgenren,

  samt CMP podden, Creativity Matters Podcast som jag lyssnat på av och till sen sommaren 2019. Den finns här: https://creativitymatterspodcast.com/

  Just i dag snubblade jag över en bokpodd som jag kan tipsa om: Books Unbound. https://www.booksunboundpodcast.com/ Den finns på Spotify också.

  Tack för dina poddtips! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för intressanta tips! :D Ska kolla in dem!

   Radera
 6. Kul med poddar, men jag lyssnar alldeles för mycket på ljudböcker för att ha tid över till poddar. Just nu. Ett tag lyssnade jag ofta på poddar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det precis tvärtom, poddarna har tagit över från ljudböckerna :)

   Radera