onsdag 15 april 2020

Bortförda av Oskar Källner & Karl Johnsson


Originaltitel: Bortförda
Sidor: 173 (Inbunden)
Serie: Imperiets arvingar (del 1)
Ålder: 9-12
"Alice och Elias bor med sina föräldrar i ett villaområde utanför Uppsala. De lever ett liv som liknar alla andras. Men en kväll försvinner mamma, och pappa blir tagen av polisen, misstänkt för att vara inblandad. 
Alice och Elias bestämmer sig för att rädda sina föräldrar. De beger sig ut i Lunsenskogen för att leta efter mamma, men de hittar någonting helt annat. För i samma skog befinner sig Brock, en azkalor från rymdskeppet Stillheten, som är ute på uppdrag för att rädda en förlorad besättningsman. Och det ska snart visa sig att Brock och syskonen har en gemensam fiende..."
Den här boken var inte alls inplanerad i min läsning. Men jag läste flera positiva recensioner och såg att den fanns i bokhyllan på jobbet så då lånade jag hem den över påsk! Jag hade hunnit bli så nyfiken.

Jag tycker jättemycket om den! Den är fartfylld och har otroligt fina illustrationer. Relationen mellan syskonen Alice och Elias känns realistisk och den skildras på ett varmt sätt. De finns där för varandra och det är väldigt fint att se. Det blir spännande nästan på en gång då deras mamma försvinner och pappan tas in för förhör. Egentligen ska barnen tas hand om men de rymmer för att försöka hitta mamman. Det är början på ett riktigt äventyr som tar med dem från jorden ut i rymden!

Kapitlen är korta och den har verkligen ett driv i sig som jag tror gör att yngre läsare kan dras in bra i berättelsen. Del två, Järnrosen, finns redan ute så gillar man första är det bara att dyka på fortsättningen direkt!

2 kommentarer:

  1. Åh, den här serien både lät och såg spännande ut! Gillar dessutom sättet den är tecknad på, precis i min smak. Grymt tips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var ett rent nöje att läsa! :D Ska bli fler delar också så finns mycket att se fram emot :)

      Radera