torsdag 21 februari 2019

Nevermoor: Morrigan Crows magiska förbannelse av Jessica Townsend


Originaltitel: The Trials of Morrigan Crow
Sidor: 346 (Kartonnage)
Serie: Nevermoor (del 1)
Ålder: 9-12
"Morrigan Crow är född med en förbannelse. Alla vet att hon för otur med sig. Hon får skulden för allt dåligt som händer: från hagelstormar till hjärtattacker och misslyckad sylt. Men det värsta med förbannelsen är att hon kommer att dö på sin elfte födelsedag. 
När Morrigan väntar på sitt dystra öde blir hon räddad i sista stund av den fantastiske Jupiter North. Han för henne till den mystiska staden Nevermoor. Hon tror att allt har löst sig, men det är bara början. Jupiter har valt ut Morrigan som kandidat till Wundersamfundet, Nevermoors mest svåråtkomliga skola. Hon ska tävla mot hundratals andra barn i svåra, farliga prövningar. Alla har en extraordinär talang av något slag. Men Morrigan? Vad är hennes talang? Har hon ens någon?Om hon inte klarar prövningarna blir hon utkastad ur Nevermoor - och då kan hon inte undkomma sitt dödliga öde..."
Vilken mysig läsning! Underhållande, spännande och magisk. Det var ett nöje att dras in i Morrigan Crows värld och få stanna där ett tag. Jag vill också bo på ett magiskt hotell som skapar mitt rum allteftersom det lär känna mig, där takkronor växer ut av sig själva och det finns alla möjliga sorters rum och varelser!

Det här är första delen i en serie för åldersgruppen nio till tolv. Men som så ofta är fallet går det alldeles utmärkt att njuta av den även om man är äldre. Den tar mig tillbaka lite till känslorna jag fick av Narnia och Harry Potter. Det där underbara med att få stiga in i en värld där allt är möjligt och jag bara kan dras med i allt som händer.

Andra delen har alldeles nyss kommit ut på svenska och jag kommer garanterat fortsätta läsa om Nevermoor!

10 kommentarer:

 1. Gillar också den boken! Hoppas serien fortsätter växa.

  SvaraRadera
 2. Visst var den bra!? Älskar Morrigan Crow som karaktär! Ser fram emot de resterande böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa!! Ser också fram emot att fortsätta i serien :)

   Radera
 3. Låter väldigt lovande! :D Väntar på den från bokrean. Visste inte att den andra delen finns ute! :)

  SvaraRadera
 4. Helt klart läsvärd, men är det medvetet att de första kapitlens huvuddrag ska vara plankade rakt av från Harry Potter? Illa behandlad av vuxna som tycker hon bara är till besvär, sönderrivna antagningsbrev från en skola de vuxna påstår inte existerar, en far som till sättet påminner om Uncle Vernon (Karriärist som bara undrar vad andra ska tycka och om det ger god eller dålig publicitet), en styvmor som avskyr henne och gläds åt att snart, när hon dör, få ersätta henne med sitt eget väntade barn, en farmor som har tydliga drag av Aunt Marge... och på elvaårsdagens kväll brakar en man in genom dörren och för henne till en magisk värld?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag reflekterade aldrig över alla de likheterna utan drogs mest in i historien bara och följde med på resan :). Men nu när du säger det så är det en hel del likheter! Det kanske är svårt att inte bli så pass influerad av en så känd serie som Harry Potter, medvetet eller omedvetet?

   Radera