onsdag 6 februari 2019

My Best Friend's Exorcism av Grady Hendrix


Originaltitel: My Best Friend's Exorcism
Sidor: 336 (Häftad) 
"The year is 1988. High school sophomores Abby and Gretchen have been best friends since fourth grade. But after an evening of skinny-dipping goes disastrously wrong, Gretchen begins to act different. She s moody. She s irritable. And bizarre incidents keep happening whenever she s nearby. Abby s investigation leads her to some startling discoveries and by the time their story reaches its terrifying conclusion, the fate of Abby and Gretchen will be determined by a single question: Is their friendship powerful enough to beat the devil? 
Like an unholy hybrid of Beaches and The Exorcist, My Best Friend s Exorcism blends teen angst, adolescent drama, unspeakable horrors, and a mix of 80s pop songs into a pulse-pounding supernatural thriller."
Åh vad jag tyckte om den här boken! Den var otroligt underhållande att läsa. Det finns så klart en hel del spänning, lite äckelmoments och samtidigt stunder då jag kunde sitta och fnissa för mig själv. Om ni saknar 80-talet så har ni det här, det är bara att dyka in! Låtar, känslan (säger jag som är född i slutet av 80-talet och inte vet så mycket egentligen). Förutom att musiken har stor betydelse för Abby och Gretchen kommer kapitelnamnen också från kända låtar.

Alltihop tillsammans gör den väldigt mysig att läsa, om man nu kan använda ordet mysig ihop med en skräckbok. Men det kan man väl? Jo det säger vi att man kan!

Man ska ju så klart inte förvänta sig en solskenshistoria här eftersom det är skräck och det blir verkligen mörkt när Gretchen förändras. Sakerna hon hittar på och utsätter folk för alltså, jag var inte beredd och satt med hakan nere i golvet några gånger. Men när man tänker på att den ser ut som en gammal VHS-film så passar allt in. Den skulle vara perfekt som en gammal skräckis.

Jag har läst Horrorstör av samma författare och det var en väldigt skum bok som jag tyckte om. Men den här är ännu bättre. Jag är så glad att jag äntligen har läst den! Nu är det bara hoppas att Grady Hendrix fortsätter att skriva liknande saker!

8 kommentarer:

 1. Den är SÅ snygg :) Vill läsa den bara p.g.a. hur den ser ut. Jag fastnade inte rikigt för Bokea men när jag är på skräckhumör kunde jag nog ge denna en chans!

  SvaraRadera
 2. Hahaha, jag hade just börjat skriva min kommentar ("Det här var det värsta omslag jag sett, en så ful bok skulle jag aldrig ens plocka upp!" ungefär) så kastade jag en blick på Sandras kommentar :-)
  Mysig + skräck + åttiotal, njae, jag tror jag avstår. Och omslaget är bara FÖR mycket! Hälsningar från en som var tonåring samtidigt med Abby och Gretchen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag tycker om omslaget jättemycket :D Det var det som fångade mig först, att det är utformat som ett gammalt VHS-band :D

   Radera
 3. Den låter ju lovande! Vilket är bra eftersom när jag satt och förhandsbokade på bokrean igår, "råkade" den slinka med, bara sådär!! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli spännande att höra vad du tycker om den :D

   Radera
 4. Fin omtale og jeg syns coveret på denne boka er veldig stilig selv. Har ikke lest denne boka, men jeg er nysgjerrig på den siden jeg likte Horrorstör av samme forfatter veldig godt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera den här! :D

   Radera