måndag 18 februari 2019

Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo


Originaltitel: Allt jag säger är sant
Sidor: 233 (Kartonnage)
Ålder: Unga vuxna
"Allt jag säger är sant handlar om hösten då Alicia egentligen borde ha gått i ettan på gymnasiet. Om hur hon istället börjar arbeta på ett kafé. Börjar bråka med sin bästa kompis. Flyttar ut från sina oförstående föräldrar, och in till sin mycket mer förstående mormor. Om hur hon träffar en grekisk gud som har så fina linjer vid munnen att Alicia inte kan sluta stirra på dem. Och om hur det känns när hela hennes värld trillar sönder av sorg."
Jag fick den har boken av en kollega som rensade i sina hyllor. Eftersom jag tidigare lyssnat på Inuti huvudet är jag kul och älskade den så var jag väldigt sugen på att läsa mer av Bjärbo.

I den här boken får vi följa Alicia, som känner att gymnasiet inte är riktigt hennes grej. Hon känner att hon möglar bort och bestämmer sig för att hoppa av. Något som inte är jättepopulärt hos hennes föräldrar. Men hon gör det i alla fall och hittar ett jobb. Så får vi följa henne i den nya vardagen med jobb, utan sin bästa vän i närheten hela tiden och i sina försök att lista ut vad hon vill göra med sitt liv.

Boken är uppdelad i två delar. Den första är verkligen rolig. Jag gillar Bjärbos sätt att skriva och hon kan verkligen få till ett lättläst och finurligt språk. Jag hann inte läsa många sidor innan jag satt och fnissade för mig själv. Andra delen är mycket mer allvarlig och känslosam. Här får Alicia brottas med förlust och sorg. Jag som läsare dras med och känner hennes tomhet.

Det var en väldigt fin och underhållande läsupplevelse.

4 kommentarer:

  1. Roligt att du läste den! /Agneta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du städade ut den höll jag på att säga haha, nej men det var ju tur för mig :D

      Radera