onsdag 13 februari 2019

Det sönderslagna örat av Hergé


Originaltitel: L'Oreille cassée
Sidor: 62 (Kartonnage)
Serie: Tintins äventyr (del 6)
"Tintin och Milou reser till Sydamerika i jakten på ett föremål som stulits från Etnografiska museet - en mystisk fetisch med ett sönderslaget öra, som dessutom flera personer är ute efter. De träffar på Arumbayastammen och hamnar mitt i revolutionernas San Theodoros, där den dynamiske general Alcazar regerar - och Tintin hamnar verkligen i hetluften! 
Inspirerad av verkliga händelser och personer har Hergé här hittat på ett land och skapat en riktig fantasihistoria. I de fem föregående äventyren har Tintin alltid varit på resande fot. I denna berättelse får läsaren för första gången se Tintin och Milou i sin hemstad och i hans bostad. Vi får till och med veta att Tintin bor på Rue du Labrador 26."
Ännu ett äventyr med Tintin och Milou! Jag blir bara mer och mer kär i Milou för varje album tror jag. Hans tankebubblor och ansiktsuttryck är underbara. Speciellt minerna känner jag igen från Nitro ibland! Dessutom verkar båda två tycka om att sova lite längre på morgon.

Både Tintin och Milou är på väg att bli mördade igen, så klart. Det är helt otroligt vilka situationer de hamnar i! Men det är väldigt underhållande läsning och jag njuter verkligen under tiden. Det är lite synd att de tar slut så snabbt!

Ni som har läst Tintin, vilket är ert favoritäventyr?

6 kommentarer:

 1. Har som sagt aldrig läst tintin men stod och bläddrade lite i dem på bibblan igår. De verkade faktiskt spännande! Ska nog ta och låna. :)

  SvaraRadera
 2. Jag läste dem för så många år sedan att jag inte minns någon favorit. Men det är så roligt att läsa om att du läser dem att jag allt blir sugen på att läsa om. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att min läsning av dem kanske kan inspirera till omläsning :D

   Radera
 3. Svar
  1. Det hade inte jag heller förrän i slutet av förra året och nu första månaderna på nya :)

   Radera