onsdag 5 juli 2017

Reasons She Goes to the Woods av Deborah Kay Davies


Originaltitel: Reasons She Goes to the Woods
Sidor: 249 (Pocket)
"Pearl can be very, very good. More often she is very, very bad. But she's just a child, a mystery to all who know her. A little girl who has her own secret reasons for escaping to the nearby woods. What might those reasons be? And how can she feel so at home in the dark, sinister, sensual woods, a wonder of secrets and mystery? Told in vignettes across Pearl's childhood years, Reasons She Goes To The Woods is a nervy but lyrical novel about a normal girl growing up, doing the normal things little girls do."
Jag såg den här boken på Instagram någonstans efter att jag startade mitt konto där igen. Älskade titeln, kollade upp den på BookDepository och beställde den nästan direkt. Så jag hade inte hört något om den och visste inte alls vad jag skulle förvänta mig. Men ibland är det bra att chansa och bli överraskad.

Reasons She Goes to the Woods är en väldigt annorlunda berättelse i mitt tycke. Den berättas med kapitel som bara är en sida långa. Vänster blad har titeln på kapitlet, höger blad har själva kapitlet och så fortsätter det hela tiden. Och de här små styckena är fragment av Pearls uppväxt.

Man märker ganska snart att något inte står rätt till, först med Pearl själv, sedan även med hennes mamma. Det är ingen lätt uppväxt och ingen lätt och glädjefylld bok att läsa. Men den är fascinerande och jag läste ut den under en dag. Jag kunde inte sluta tänka på den de gånger jag la undan den och så fort jag kunde var jag tillbaka och läste. Ville veta hur allt skulle sluta, om det fanns något ljus i slutet av tunneln.

Den kommer nog stanna med mig ett bra tag. Det är en sådan bok som man tänker på även efter att sidorna tagit slut.  

3 kommentarer:

 1. Jag blir nyfiken på den! Omslaget var intressant ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fint omslag! :) Den är väldigt läsvärd!

   Radera
 2. Den blev jag nyfiken på! Den hamnar på min TBR.
  Tack för tipset!

  SvaraRadera