måndag 3 juli 2017

Leona - Tärningen är kastad av Jenny Rogneby


Originaltitel: Leona - Tärningen är kastad
Sidor: 364 (Inbunden)
Serie: Leona (del 1)
"Leona - Tärningen är kastad är den första boken om Leona, en kriminalroman om att våga bryta normer, livsval och skamlös brottslighet i ett regntungt, ruggigt Stockholm. 
En sjuårig flicka går naken och blodig mitt på blanka förmiddagen in på en bank i centrala Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Det osedvanliga rånet väcker snabbt stort uppseende. Den unga Leona Lindberg, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott vid Citypolisen, får ärendet på sitt bord. Utredningen innehåller en rad märkliga omständigheter och spåren visar sig så småningom leda åt ett oväntat håll.
 Leona är erkänd för sin yrkesskicklighet och samtidigt en udda fågel inom poliskåren, en kontroversiell outsider och ensamvarg som inte drar sig för att ta till ibland rent våghalsigt oortodoxa metoder om de helgar hennes syften."
Det här är en bok jag hört otroligt mycket gott om men det har tagit ganska lång tid för mig att äntligen plocka upp den. Men när jag väl gjorde det läste jag den i ett sträck!

Egentligen är det underligt att jag tyckte så mycket om den. Den handlar om en polis som jag inte kan sympatisera med överhuvudtaget. Hon beter sig på ett sätt jag inte förstår och hennes handlingar är inte vettiga för fem öre. Jag blir irriterad på henne och pulsen steg mer än en gång på grund av hur egoistiskt hon tänker. Trots det så var det riktigt jäkla spännande och jag kunde som sagt inte lägga ner den.

Jag hade egentligen inga planer på att läsa mer än en bok om Leona men nu kommer jag ju bli tvungen att någon gång plocka upp fortsättningen för att få veta hur allt går!

8 kommentarer:

 1. Har också nyss läst Leona :) Det var en bok som man sträckläste! :)

  SvaraRadera
 2. Tyckte jättebra om första boken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har nog bara hört bra saker om den :)

   Radera
 3. Jag har ju också hört en massa bra om den här och jag har i alla fall kommit så långt att jag har köpt den :)

  SvaraRadera