onsdag 18 september 2013

Odödlig av S.J. Bolton


Originaltitel: Like this, for ever
Sidor: 438

"Barney har sett saker. Sådant som inget barn borde se. Och han vet att mördaren snart kommer att slå till igen. Offret kommer att vara ännu en pojke, precis som han. Mördaren kommer tömma kroppen på blod och lämna den någonstans vid Themsens strand. 
Det kommer inte finnas några spår för poliserna Dana Tulloch och Mark Joesbury att upptäcka. Och ingen varning om vem som står på tur. Det kommer inte heller att finnas någon bra anledning för den unga polisen Lacey Flint att bli involverad. Och inte en chans att hon ska kunna hålla sig borta..."

Jag gillar verkligen S.J. Boltons böcker, de två jag nu har läst.

Det trots att det här är en ganska jobbig bok att läsa, eftersom det handlar om barn. Det blir alltid lite tuffare att ta sig igenom då tycker jag, när det är barn eller djur, i alla fall för mig.
Så den är väldigt hemsk, men samtidigt otroligt bra och spännande. En sådan bok jag hade svårt att lägga ner och bara ville fortsätta vända blad på. Det är en fördel att kapitlen är så korta, då känns det som att man tar sig framåt snabbt.

Jag skulle nog säga att man behöver ha läst den förra boken för att förstå en del som nämns i den här, nu har jag ju gjort det så det var lugnt. Det är dock möjligt att jag ändå missar en del saker eftersom jag inte läst den första om Lacey Flint, men det var inget som störde min läsning mycket.

Precis som förra gången satt jag och försökte lista ut slutet under tiden jag läste, och jag blev lurad igen. Bolton slänger verkligen runt mig med de olika ledtrådar och hintar som man får under berättelsens gång och jag tycker det är gjort på ett väldigt skickligt sätt. Jag uppskattar verkligen att hon kan lura mig så! Det gör boken mycket mer intressant än om jag hade varit säker på vilken lösning som var rätt från början.

Jag kommer absolut att vilja fortsätta min läsning av Boltons böcker, om det här håller i sig är det en författare jag kan känna mig säker på kommer ge mig spännande läsning.
Tusen tack till Modernista för boken!

14 kommentarer:

 1. Får nog ta och läsa denna snart.

  SvaraRadera
 2. Alltså herregud vad alla verkar läsa och gilla Bolton nu helt plötsligt! ;D Jag måste nog verkligen testa jag med snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha yes, gör the cool kids sällskap! ;)
   Nä, men läs! Hoppas du gillar böckerna! :)

   Radera
 3. Den här skulle jag nog gilla... Borde prova den snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja testa! Fast det är nog bäst att läsa de två andra av Bolton först om du inte läst dom redan :)

   Radera
 4. Jag gillade den mycket (fast inte så mycket som de andra) och i början i synnerhet så var det jobbigt att det var barn som var fokus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen jobbigt att läsa om hemskheter mot barn!

   Radera
 5. Jag blev oxå rätt lurad!! Men älskar böckerna men precis som du säger så är de inte fristående.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt när man blir lurad sådär :D.

   Radera
 6. Åh jag uppskattar också att hon är så bra på att lura. Det är så härligt att bli överraskad i slutet av en bok och inte ha listat ut allt i mitten någonstans :)

  SvaraRadera
 7. På tal om standalones och serier i jerkan så är Bolton en ny favorit, supergillade den första boken :) har tänkt läsa den andra boken under hösten. Och sen lär jag nog läsa den här även om det känns lite jobbigt att det handlar om barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst den första än! Började lite tokigt, men vill gärna äga den så väntar tills jag har råd att köpa den :)

   Radera