tisdag 31 december 2019

The Mistletoe Murder and Other Stories av P.D. James


Originaltitel: The Mistletoe Murder and Other Stories
Sidor: 144 (Häftad)
"P. D. James was frequently commissioned by newspapers and magazines to write a short story for Christmas, and four of the best have been drawn from the archives and published here together for the first time. From the title story about a strained country-house Christmas party, to another about an illicit affair that ends in murder, plus two cases for detective Adam Dalgliesh, these are masterfully atmospheric stories by the acknowledged 'Queen of Crime'."
Jag har aldrig läst något av P. D. James tidigare. Av någon anledning har jag tänkt att jag inte skulle tycka om hennes böcker. Men nu får jag erkänna mitt misstag för det här var riktigt bra!

Den här boken innehåller fyra julnoveller, alla riktigt kluriga! Den första är The Mistletoe Murder. Här sker ett mord i ett hus på landet där huvudkaraktären och några av hennes släktingar firar jul. Hon börjar själv rota i vad som kan ha hänt och det ligger en väldigt härlig Agatha Christie-känsla över berättelsen.

Den andra heter A Very Commonplace Murder och handlar om en man som i sin ungdom bevittnade något hemskt. Den var ganska obehaglig faktiskt trots att det inte är med några äckliga detaljer eller liknande.

Berättelse nummer tre heter The Boxdale Inheritance och är en av två noveller som har Adam Dalgliesh i huvudrollen. Han är polis och får här i uppdrag att lista ut om ett arv har kommits över med hjälp av mord eller inte.

I den sista, The Twelve Clues of Christmas får vi också följa Dalgliesh. Han råkar på en man som säger att hans släkting har begått självmord och de behöver få polis till huset. Men Dalgliesh känner på sig att något inte stämmer och det här är också en berättelse som har samma kluriga intrig som en Agatha Christie-bok kan ha. Något som Dalgliesh själv till och med säger i slutet.

Jag gillade alla fyra noveller och är verkligen glad att jag blev motbevisad! Nu kommer jag nog plocka upp mer av P. D. James i framtiden!

måndag 30 december 2019

En oväntad jul av Natalie Cox


Originaltitel: Not Just for Christmas
Sidor: 261 (Inbunden)
"Charlie älskar inte julen. Särskilt inte den här julen. Charlies pojkvän har lämnat henne för sin personliga tränare, hennes mamma har åkt på en långresa med sin senaste man och som lök på laxen har hennes Londonlägenhet blivit förstörd i en gasexplosion. 
Singel, med lätt hjärnskakning och tillfälligt hemlös, inser Charlie att hon bara har ett ställe att åka till: sin kusins Jez hundpensionat i Devon. Charlie är inte precis en hundperson, men hur illa kan det vara. Planerna på en stillsam jul i en charmig liten by kommer snabbt på skam, när Jez bestämmer sig för en spontan julresa och lämnar Charlie ensam med hundpensionatet. 
Den gravida beaglen Peggy och den ängslige grand danoisen Malcolm verkar ha bestämt sig för att hålla Charlie på tå. Och var är Cal, den outhärdligt nedlåtande men stilige veterinären, när man behöver honom? Nedräkningen till julafton pågår, och Charlies liv har aldrig känts så rörigt men med lite hjälp av sina nya fyrfota vänner, kanske hon kan lära sig ett och annat om att leva i nuet, omfamna det oväntade och att vara öppen för kärleken."
Det här var en riktigt mysig julberättelse. Hundar, jul, kärlek och lite humor i en perfekt blandning! Den har egentligen inte den där dosen av mörker som jag brukar vilja ha i en feelgood men den här gången gick det bra ändå. Jag satt faktiskt och skrattade flera gånger, något jag inte alls var beredd på!

Charlie, som är huvudkaraktären, har inte den bästa julen med tanke på allt som hänt henne. Men trots allt så känns hon som en positiv person. Hon är lite ledsen ibland men tar sig ändå an allt det nya med hundarna och pensionatet och tänker att hon visst kan klara det. Hon är inte direkt deppig över att hennes förhållande tagit slut utan känner att det kanske egentligen borde ha hänt tidigare, vilket är ganska uppfriskande att läsa om. Jag gillar henne helt enkelt!

Sedan kanske mitt mattehjärta får sina nerver lite förstörda när hon lämnas ensam med ett hundpensionat och hundar med ganska speciella egenheter. Men då är det tur att det bara är en bok! Det bidrar till en hel del roliga situationer i alla fall.

Skulle det här vara en film skulle det nog räknas som en romantisk komedi. Vissa stunder känns det verkligen som att författaren har tänkt att man ska himla med ögonen lite, som att det är skrivet med glimten i ögat och det gör att jag kan läsa den och inte ta de stunderna på för stort allvar. De stör mig inte lika mycket som om jag hade trott att hon var allvarlig med dem.

Jag tyckte om den och det var perfekt lättsmält läsning när min hjärna var trött en period då det var fullt upp på jobbet på dagarna.

fredag 27 december 2019

Januari TBR


Sambons val blev The Year of the Flood av Margaret Atwood! :) 

torsdag 26 december 2019

Dagbok av Selma Lagerlöf


Originaltitel: Dagbok
"I Selma Lagerlöfs självbiografiska svit omnämns hennes far - i Lagerlöfforskningen ofta kallad författarens musa - som en oemotståndlig charmör, trots att situation efter situation på skriande vis efterfrågar hans kärlek. Han kallas kraftkarl, fast tydligtvis är han en man utan kraft. Lagerlöf beskriver honom som en underbar far, men av den faderliga omsorgen ser vi inga tecken alls. Mot slutet är fadern helt frånvarande, men har satt svårutplånliga spår, genom att förslösa allt familjen ägt.
När Selma Lagerlöf började skriva självbiografiskt utmanade hon sig själv och sitt tidigare författarskap. »Mårbackaböckerna« - Mårbacka [1922], Ett barns memoarer [1930] och Dagbok [1932] - är en osentimental självbiografisk berättelse där inte minst mannens svek hamnar i förgrunden."
Då var sista delen i Mårbackasviten utläst! Nu är hela boken färdig! Det här var nog den delen jag gillade allra bäst. Kanske för att jag är svag för dagboksformatet. Men jag tror den största anledningen är att det kändes som jag verkligen fick komma nära Selma nu. I de tidigare delarna har hon berättat minnen, men nu är det ju hennes dagboksinlägg man får läsa och det märks att det är personligt.

Jag hade aldrig kunnat tänka mig att hon var så hård mot sig själv när hon var ung! Jag vet inte varför men jag har alltid tänkt att hon har varit tuff och självsäker. Men hon klankar ner på sig själv otroligt mycket och säger att hon är dum och ful och att hennes ena bror alltid är rädd att hon ska skämma ut honom. Det kniper till i hjärtat av att läsa det och jag vill bara ge unga Selma en kram.

Det är intressant att följa henne i Stockholm och allt hon upplever där. En förälskelse på avstånd, ett ganska läskigt besök på Karolinska institutet, en tur till Uppsala och massa annat. Hon skriver så levande och indragande även i sin dagbok. Jag hittade ett citat som fick mig att skratta lite och känna att vi kanske hade haft lite gemensamt:
"Den enda, som visste något, var den gamla hushållerskan. Hon sa, att frimurarna var sådana där otäckingar som slaktade barn och stekte dem och åt opp dem, och det tyckte jag ju lät fasligt hemskt och intressant." 
Jag är verkligen glad att jag äntligen har läst hela Mårbackasviten, det var ett perfekt sätt att avsluta min klassikerutmaning!

onsdag 25 december 2019

Malmö 2048


Originaltitel: Malmö 2048
Sidor: 349 (Häftad)
Recensionsexemplar: Från Svensk Sci Fi, tusen tack!
"Vem vågar skilja på dikt och verklighet i ett universum så stort och mystiskt som vårt?
Så inleds antologin, och så fortsätter den, med femton stycken fantasieggande och säregna noveller om Malmös framtid. Här blandas debutanter med etablerade författare. Malmö ska brinna, sprängas, dränkas, men gång på gång återuppstå i nya skepnader. Läsaren kommer få ta del av svek och försoning, kärlek och hat. Stifta bekantskap med besatta forskare, frivilliga och ofrivilliga tidsresenärer, klimatflyktingar och kentaurer. Knarkare och trygghetsministrar. Levande döda. Förövare och offer. Alla ska de berätta sina historier om sina liv i Malmö 2048."
När jag fick frågan om jag ville läsa den här boken var det tidsresenärer och kentaurer som fick mig på fall. Det var ganska svårt att tacka nej till något som skulle innehålla det!

Sedan ska jag säga att jag aldrig har varit i Malmö, så jag har ingen koll på miljön och platser, men det var inget hinder för att njuta av boken. Den var verkligen läsvärd! Det kan vara lite svårt med noveller då de kan variera så väldigt mycket i hur de passar en, men här var det bara 2-3 stycken som jag inte klickade med. Resten var riktigt bra!

Det är alltså en samling dystopiska noveller som utspelar sig i Malmö, i någon har klimatet gått åt helvete och vattnet höjts, i en finns det tidsresor, i en styr regeringen vem som ska få skaffa barn osv. Det finns verkligen något för alla. Jag tänkte att jag skulle nämna några av mina favoriter.

Louise av Hanna Axelsson är nog den finaste novellen i hela samlingen. I den är det möjligt att resa i tiden, men man kan inte påverka något. Huvudpersonen träffar en kvinna som inte verkar vara en vanlig resenär och försöker ta reda på mer. Det var en jättefin berättelse som lämnade en varm känsla i hjärtat när den var slut.

Hot Shot av Pontus Joakim Olofsson är en väldigt obehaglig berättelse trots att båda karaktärerna bara sitter och pratar hela tiden. Men i deras samtal ryms mycket och slutet var riktigt bra.

Under Malmö av Sofia Albertsson är riktigt spännande. En kvinna får något till sitt kontor som kanske kan avslöja vad som hände som gjorde att Malmö började brinna.

Det var några av mina favoriter men jag gillade nästan alla berättelser. Jag kan tänka mig att om man dessutom känner till Malmö så ger det ännu mer att läsa den här!

måndag 23 december 2019

Cozy Christmas Book Tag



1. Twinkling lights - what is the most beautiful book you own?
Oj vad svårt. Det finns några riktigt fina böcker i min hylla. Men det här måste vara en av dem jag gillar allra bäst i alla fall:

2. The perfect tree - will you pay more to get the prettiest edition of a book?
Det beror lite på boken. Är det någon jag verkligen, verkligen vill ha kan jag nog betala lite mer för en extra fin utgåva!

3. Build a snowman - make a Christmas book stack (colour or theme)


4. Crackling fire - what book makes you feel warm and cozy?
Jag har tjatat lite om Det lilla hotellet på rue d´Amour nu men den gör mig verkligen varm i hjärtat! Eller någon bok från Fredrik Backman, kanske speciellt Min mormor hälsar och säger förlåt.

5. Knee high socks - what is the longest book you've read?
Det borde vara någon Stephen King bok...Under kupolen kanske. Eller förresten, så kan det ha varit den samlingsvolym av alla Sagan om Ringen-böckerna som jag läste! Jag läste den som en hel bok så det var ingen paus mellan böckerna och den var lång. Jag minns inte exakta sidantalet men den kan ha varit den längsta.

6. Ugly sweaters - what's the ugliest book you own?
Det måste fortfarande vara Belladonna. Jag läste den för flera år sedan och tyckte jättemycket om den så när jag hittade den på secondhand köpte jag den. Men jag kan verkligen inte påstå att den är vacker:

7. Blizzards - a book set in winter, or a book that gives you the chills/has dark themes
En bok som har mörka teman kan jag lätt komma på. Jag försvinner i mörkret är ett bra exempel om man vill ha en true crime-bok. Ska vi ta en roman så är Vassa föremål av Gillian Flynn mörk.

8. Home for the holidays - for the rereaders out there, are there any books that feel like "going home"?
Ja, Sagan om Isfolket, det är verkligen som att komma hem till gamla vänner!

fredag 20 december 2019

torsdag 19 december 2019

Lika i döden av Anna Roos


Originaltitel: Lika i döden
Sidor: 237 (Inbunden)
Serie: Morden vid världens ände (del 1)
Recensionsexemplar: Från Louise Bäckelin förlag, tusen tack! 
"Snöflingor dansar ner över kullerstenstorget. Rimfrosten gnistrar på klocktornet och löpsedeln utanför bokhandeln spår att den sibiriska kylan snart är här. Igår var torget fyllt av människor. Nu är platsen öde, så när som på den nakna mannen som sitter orörlig i kungatronen barnen byggt.
Vera Jansson gjorde sig impopulär på sin hemort när hon som ung beskyllde en av stadens entreprenörer för oönskade närmanden. En anklagelse som inte gick att styrka och som hon senare tog tillbaka. Vera har därför inte satt sin fot i Trosa på flera år när en av hennes barndomsvänner hittas död. Samtidigt får hon i uppdrag av sin chef att ansvara för revisionen av ett företag på orten. Hennes återkomst väcker starka känslor och snart står det klart att små oförrätter i det förflutna kan få stora konsekvenser i nutid.
Å-barnen var vad de kallades, barnen som bodde i de pittoreska villorna vid Trosaån. När natten kom kröp de samman framför brasan och lyssnade till Veras fars sagor. »Bara en till«, brukade de vädja när han läst färdigt, men oavsett hur många historier han berättade gick solen alltid ned och mörkret sänkte sig över husen vid ån."
Jag har aldrig läst något av Anna Roos tidigare så det här var en helt ny bekantskap för mig. Det var en lättläst bok och den inbjöd verkligen till sträckläsning. Det fanns något som drog in mig och gjorde så jag hela tiden ville veta mer, komma vidare och få svar på alla frågor.

Huvudkaraktären, Vera Jansson, är en intressant karaktär. Jag tycker det är lite roligt att hon har ett jobb som man verkligen inte ser ofta i spänningsromaner/deckare. Hon är varken polis eller journalist. Hon är revisor. Det var uppfriskande att läsa om någon som har en så annorlunda roll i berättelsen.

Hon kommer tillbaka till sin hemort efter att en av hennes barndomsvänner dött och man vet inte om det är mord, självmord eller olycka. Vera börjar försöka lista ut vad som hänt och samtidigt får man tillbakablickar till hennes uppväxt. Man får lära känna henne och det kompisgäng som hon var med i som ung. Det är komplicerade relationer och personligheter, både i nutid och dåtid. Allt hjälper till att skapa en osäkerhet angående vad som egentligen hänt hennes gamla vän.

Det är första delen i en trilogi och jag ser fram emot att läsa vidare! Del två, En evig sömn, kommer ut i maj så det är inte alltför lång väntan.

onsdag 18 december 2019

De trasiga flickorna av Simone St. James


Originaltitel: The Broken Girls
Sidor: 342 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Printz Publishing, tusen tack! 
"Hon säger att hon vill vara din vän. Men du får aldrig släppa in henne. 
1950: I Vermont finns en herrgård som kallas Idlewild Hall. Här drivs ett hem för oönskade flickor, och fyra av dem är vänner som delar allt med varandra: både hemligheter och rädslan för Mary Hand, damen som sägs hemsöka det gamla huset. Men en dag försvinner en av flickorna spårlöst. 
2014: Det har gått tjugo år sedan journalisten Fiona Sheridans syster mördades, på Idlewild Halls ägor. Men när ytterligare en kropp hittas börjar Fiona tvivla på att den påstådde mördaren, som fortfarande sitter fängslad, verkligen är skyldig."
Det här var en bok precis i min smak!  En deckare och spökhistoria i ett, kan det bli bättre? Jag satt som fastklistrad vid den från början till slut. Det var verkligen ett sådant tillfälle då jag bara ville läsa, läsa, läsa, helst utan några pauser alls.

De trasiga flickorna utspelar sig i två tidsperioder. En under 50-talet då en skola för flickor drivs i Vermont. Och en annan 2014 då huvudkaraktären Fiona börjar undersöka vad som hände på skolan efter att ett skelett hittas på det gamla skolområdet. Kroppen hittas dessutom väldigt nära platsen där Fionas syster blev mördad så för henne blir det personligt.

Det är en nervkittlande och spännande bok. Den har både deckarens driv och spökhistorians kuslighet och de två elementen spelar ihop riktigt bra. Fiona är lätt att tycka om och man känner verkligen med henne. Hon har svårt att släppa sin systers död även om en man sitter fängslad för brottet. Men hon har aldrig fått ett svar på varför det hände och det äter upp henne trots att tjugo år har gått. Det är svårt att ens försök tänka sig in i hur hemskt det måste vara.

Jag rekommenderar den verkligen och hoppas att fler böcker av Simone St. James kommer översättas till svenska!

tisdag 17 december 2019

Tisdagstrion - Julkänsla


Inne hos Ugglan & Boken är det dags för årets sista trio! Den här veckan är temat julkänsla. Så här får ni tre juliga böcker från mig. 


Att lyssna på Tomtemaskinen av Sven Nordqvist är riktigt mysigt. Jag har gjort det några jular nu.


I Häxan och Lejonet av C.S Lewis är det evig vinter i Narnia när syskonen Pevensie kommer dit. Även om det aldrig blir jul i den vintern så har jag en väldigt julig känsla när jag tänker på boken. 


Och slutligen, En oväntad jul av Natalie Cox som ligger i min att-läsa-hög den här julen!

måndag 16 december 2019

I skogsfruns våld av Vilhelm Sundbom & Jonas Sjöblom


Originaltitel: I skogsfruns våld
Sidor: 140 (Kartonnage)
Serie: Bortrövad (del 2)
Ålder: 9-12
Recensionsexemplar: Från Sunflower Produktion AB, tusen tack!
"Bortrövad är en nervkittlande äventyrsserie som tar läsaren med rakt in i hjärtat av den svenska sagomytologin. Fånge i berget och I skogsfruns våld handlar om de två syskonen Li och Tim som blivit bortrövade av olika mytologiska varelser och nu gör allt för att hitta varandra. De två böckerna utspelar sig samtidigt, men ses ur var och en av de två syskonens perspektiv. Böckerna går att läsa utan inbördes ordning."
I oktober skrev jag om första delen i den här serien, Fånge i berget. Nu har andra delen kommit ut och den utspelar sig samtidigt som första boken men ur systern Lis perspektiv.

Medan Tim är fånge hos trollen får Li träffa skogsfrun och hennes djurvänner. Hon blir utsänd på ett uppdrag för att hjälpa skogsfrun med några kor. Det blir självklart farligt och spännande! Jag gillar verkligen böcker som använder sig av gammal folktro för att skapa en berättelse. I den här boken får vi träffa flera olika väsen, en skum liten typ som bor på en övergiven gård till exempel.


Illustrationerna av Jonas Sjöblom fortsätter att imponera. De är så snygga och välgjorda! Jag hade absolut kunnat ha några av dem som tavlor.


Li är precis som sin bror en väldigt modig karaktär. Hon vill göra allt hon kan för att hitta honom och det spelar ingen roll att hon utsätts för fara, hon ger aldrig upp! Letar man spännande berättelser som verkligen kan dra in en läsare så är de här riktigt bra.

torsdag 12 december 2019

Änglaleken av Aline Lilja Gladh


Originaltitel: Änglaleken
Sidor: 398 (Inbunden)
Serie: Örbyhusserien (del 2)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack!
"HON KRÄLAR RUNT I BLODET. Mannen har inget ansikte längre, ändå vet hon vem han är och det är inte första gången hon ser döden på nära håll ...
Vintern har bäddat ner Örbyhus i en låda med iskall bomull. Bygden behöver läka. Lo Karlberg med. Hon har börjat måla igen och mammakänslorna flödar, men lugnet blir inte långvarigt.
En gammal skolkamrat avrättas framför ögonen på några lajvande ungdomar och Los polisgener kräver sin plats.Vendels skogar bär på hemligheter få vill kännas vid och en aktad skogspamp vill sälja sin mark till ett utländskt storföretag. Conny oroar sig för att hans gäng har något med avrättningen att göra, samtidigt som han slåss mot livsfarliga rykten och förlorad respekt.
För vem kan man lita på när snöstormen sliter i husknutarna och piskar mot fönstren? Vad döljer sig bakom stängda ytterdörrar och slutna ögonlock?
När andra söker svar, vet Ängeln hur allt ska sluta..."
Förra månaden läste jag Tändstickan, som är första delen i den här serien. Jag tyckte den var riktigt spännande men hade svårt för karaktärerna. I den här boken lossnar det ordentligt och jag har inte alls lika mycket problem med dem!

Dessutom är den här också en bladvändare av rang. Jag sträckläste stora delar och ville verkligen inte sluta. Jag är ganska säker på att jag svarat på saker utan att veta vad jag svarat på när sambon försökt prata med mig och jag haft boken i händerna.

Det är tydligt att Aline Lilja Gladh klarar av att hålla i många trådar samtidigt och dessutom knyta ihop dem i slutet på så smidiga sätt. Jag förstår verkligen inte hur allt hänger ihop, det går inte att förutspå vad som kommer hända. Det är självklart ett riktigt bra betyg för det håller mig nyfiken under läsningen.

Den här boken har speciellt en scen som är riktigt obehaglig, som jag mådde illa när jag läste för jag kunde inte låta bli att tänka på hur det skulle vara att befinna sig i den situationen. Vilken mardröm. Jag var inte alls beredd på hur mörkt och vridet det skulle bli och det kröp verkligen in under huden på mig.

Hade jag haft tredje boken hemma hade jag slängt mig över den på en gång, men tyvärr är den inte ens utgiven så nu måste jag vänta! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det väl.

onsdag 11 december 2019

Makten av Dean Koontz


Originaltitel: The Whispering Room
Sidor: 492 (Inbunden)
Serie: Jane Hawk (del 2)
Recensionsexemplar: Från Bokfabriken, tusen tack! 
"Du kan kan inte vänta.
Befäst ditt ditt öde.
Din belöning blir berömmelse.
Orden upprepas, gång på gång, i den vänliga och älskade läraren Cora Gundersuns huvud medan hon spränger sig själv och sin bil på öppen gata. Offren för det kallblodiga dådet är många.
Dagboksanteckningar som hittas efter det blodiga dådet tyder på att Cora måste ha varit galen, men FBI-agenten Jane Hawk vet bättre.
Hennes utredning leder henne till en hemlig sammanslutning, som konspirerar att ta makten över USA med ny skrämmande teknik. USA:s framtid står och faller med Jane Hawk."
Jag tyckte att första delen i den här serien, Tystnaden, var riktigt bra. Och den här andra boken alltså, den var om möjligt ännu bättre! När jag hade slagit igen den efter att sista sidan var läst kändes det som att jag hade andats kanske två gånger under hela läsningen. Så spännande var det från början till slut. Nerverna kröp utanpå huden och nu önskar jag verkligen att jag hade resten av serien att fortsätta på direkt.

I den här boken får vi träffa lite fler karaktärer som man börjar bry sig om. Vilket så klart gör att man oroar sig ännu mer och bara väntar på att något ska gå riktigt fel. Alla kan inte klara sig, sådan tur kan man inte ha, så snäll kan en författare inte vara. Så man sitter där, med känslan av att inte andas och försöker förbereda sig.

Jag tänker inte skriva något mer om handlingen eftersom det är andra boken i en serie. Jag rekommenderar den istället helt enkelt helhjärtat om ni letar efter något spännande att plocka upp själva eller ge bort. Det är en serie som verkligen borde läsas i rätt ordning så börja med Tystnaden innan ni går vidare till Makten.

tisdag 10 december 2019

Tisdagstrion - litteraturpristagare


Idag är det dags att prata om olika litteraturpristagare hos Ugglan & Boken. Ämnet är eftersom Nobeldagen är idag men det behöver inte gälla nobelpriset i litteratur! Så här kommer tre olika pristagare som jag har läst eller är sugen på att läsa.


Ett jävla solsken fick Augustpriset 2017 och det är en otroligt fascinerande biografi om Ester Blenda Nordström. Jag tipsar om den så fort jag får chansen.


Dora Bruder av Patrick Modiano låter riktigt intressant och jag har velat läsa den ända sedan han fick nobelpriset i litteratur 2014.


Osebol fick årets Augustpris i gruppen för skönlitteratur och jag är väldigt nyfiken på den. 

måndag 9 december 2019

how the words come av Catarine Hancock


Originaltitel: how the words come
Sidor: 166 (Häftad)
"how the words come tells the story of overcoming the aftermath of an emotionally abusive relationship. The collection is separated into two parts. The first part, titled 'the broken and the bruised' dives into the pain and heartbreak one feels while dealing with the trauma an abuser leaves in their wake. The second part, titled ' the happy and the healed' is filled with lighter, positive, and empowering poetry, embodying the strength and joy one finds in new love, in healing, and finally, in forgiveness. There are also pieces covering topics like feminism, gun control, the act of writing itself, and self-love throughout the entire collection."
Den här diktsamlingen köpte jag till stor del för att beskrivningen handlade lite om psykisk misshandel och jag ville läsa något jag kunde känna igen mig i, hämta tröst och styrka ifrån. Men den var inte riktigt vad jag trodde.

Författaren skriver riktigt bra och vackert. Det känns. Men jag kan inte känna igen mig så mycket som jag trodde eller hoppades på. Och ibland blir det ju bara så eftersom upplevelser och känslor är personliga och man kan inte koppla med alla även om man varit med om liknande saker.

Men jag kunde ändå uppskatta samlingen och hennes språk. Och vissa dikter var verkligen fullträffar, det var bara inte så många som jag trodde att det skulle vara. Vissa dikter är korta och andra riktigt långa. En del texter skulle jag kanske inte kalla dikter heller, men jag vet inte vad som är riktigt rätt ord för dem. En av dem som är längre heter 10 facts about abusive relationships (what i wish i'd known) och första punkten går så här:
"1. it's not always loud. it's not always obvious. the poison doesn't always hit you like a gunshot. sometimes, it seeps in quietly, slowly. sometimes, you don't even know it was ever there until months after."
Det är en vacker bok och jag är glad att jag har den även om den inte riktigt var vad jag hade hoppats på från början.

fredag 6 december 2019

The Bookshelf Tag


1/ How many bookshelves do you have?
2/ How many books are on your bookshelves? Or how many books do you think you have?
3/ How do you organize your books?
4/ What is the oldest book on your bookshelf?
5/ What is the newest book on your bookshelf?
6/ What is the longest book on your bookshelf?
7/ What is the shortest book on your bookshelf?
8/ What is the predominant genre on your bookshelf?
9/ Have you done a bookshelf tour?
10/ Go on a random number generator and talk about the book that corresponds with that number. https://www.random.org/
11/ Do you have fan merch or any other decorations on your bookshelf?
12/ Show us your bookshelf!
13/ Tag someone.

torsdag 5 december 2019

Neverwhere av Neil Gaiman


Originaltitel: Neverwhere
Sidor: 370 (Pocket)
"Richard Mayhew is a plain man with a good heart - and an ordinary life that is changed forever on a day he stops to help a girl he finds bleeding on a London sidewalk. From that moment forward he is propelled into a world he never dreamed existed - a dark subculture flourishing in abandoned subway stations and sewer tunnels below the city - a world far stranger and more dangerous than the only one he has ever known..."
Jag har för mig att jag köpte Neverwhere från någon grupp på Facebook runt 2014. Så det är några år den har fått stå och vänta på att bli läst. Men nu blev den vald åt mig och då är det bara att läsa! Jag vet även att en kollega verkligen har tyckt om den så det var spännande att äntligen plocka upp den.

Snabbt kan jag konstatera att jag verkligen gillar Gaimans skrivsätt. Det är spännande, lättläst och har en härlig humor i sig. Jag sitter och fnissar väldigt många gånger under läsningen och får förklara för mitt sällskap vad som händer i boken. Det är också fint när en bok man läser samtidigt skapar samtal under tiden för att man verkligen lever sig in och inte kan låta bli att visa känslor som berättelsen drar fram!

Huvudkaraktären, Richard, tycker jag om. Han är en snäll människa som försöker göra det rätta och blir indragen i ett helgalet äventyr i det undre London där farliga varelser, änglar och magi existerar. Det är så långt ifrån hans trygga, inrutade tillvaro man kan komma.

Jag gillar den verkligen och kommer garanterat plocka upp mer av Gaiman i framtiden! Jag började lyssna på Oceanen vid vägens slut för ett bra tag sedan men kom ur min ljudboksperiod så den avslutades aldrig. Det kanske är dags att ta tag i det nu!
"Now I've got no fiancée, no home, no job, and I'm walking around a couple of hundred feet under the streets of London with the projected life expectancy of a suicidal fruitfly." sid. 135

onsdag 4 december 2019

Just nu - en uppdatering


Den här lilla snabba enkäten lånar jag från Johanna! Passar perfekt så här mitt i veckan tycker jag. 

Läser just nu? - Änglaleken av Aline Lilja Gladh.
När jag inte läser? - Jobbar jag eller är hemma och myser. 
Lyssnar på just nu? - Lyssnar väldigt mycket på poddar och just nu är det My Favorite Murder som spelas flitigt.
Ser fram emot? - Julen!
Bäst just nu? - Den otroligt härliga, rofyllda känslan jag har i kroppen. 
Lyser upp i det grå? - Julpyntet här hemma, speciellt de saker som lyser. 
Mindre bra? - Att det inte är tillräckligt med snö!
Läsning jag ser fram emot? - Så mycket! Ser fram emot att ta tag i fler hyllvärmare nästa år.
Flipp? - Julsången som Southside Stories har släppt! En bok till jul heter den och finns på Spotify. 
Flopp? - Att jag verkligen kommit ur ljudbokslyssningen. Jag har böcker som väntar i min ljudbokshylla men jag lyssnar aldrig på dem. 
I december? - Njuter jag av alla julkänslor! Julklapparna är färdiga så det är bara lugn och ro för mig.

tisdag 3 december 2019

Tisdagstrion: Hej, mitt vinterland!


Idag är temat inne hos Ugglan & Boken Hej, mitt vinterland! vilket genast får den låten att börja spelas i mitt huvud. Så medan jag sitter och nynnar på den får ni titta på lite vintriga omslag! De två första har jag läst och gillat, den tredje kommer jag läsa snart förhoppningsvis!



måndag 2 december 2019

Jurtjyrkogården av Stephen King


Originaltitel: Pet Sematary
Sidor: 439 (Inbunden)
"Det är vägen. Den tar kål på en hel del djur. Mest hundar och katter, men det är inte allt. Läkaren Louis Creed flyttar med sin familj till den lilla staden Ludlow i Maine. Det nya huset är fantastiskt; naturen är underbar och grannarna vänliga. Men i utkanten av idyllen lurar farorna. Det är något mystiskt med den gamla djurkyrkogården där traktens barn begraver sina husdjur. Bortom den ligger också en annan begravningsplats - på marker där uråldriga förbannelser slumrar. När familjens katt återuppstår efter att ha blivit överkörd förstår Louis att mäktiga krafter satts i rörelse. Till det yttre är katten densamma, men något är ändå kusligt annorlunda. En stor tragedi inträffar, och familjen får ångra att de kallat på de döda."
Den här boken alltså. I flera år vägrade jag att ens köpa den när jag såg den i secondhandaffärer. Och när jag väl köpte den var jag nästan övertygad om att jag aldrig skulle våga läsa den. Den gamla filmversionen skrämde livet ur mig när jag var yngre och det har verkligen satt sig i mina tankar att boken inte går att läsa.

Men så skulle jag ha en buddyread med en tjej från Instagram och vi ville läsa en Stephen King-bok. Och då kom vi fram till den här, min mardröm. Jag tänkte att det kanske är bäst att göra det med någon som kan vara ett stöd i allt! Så nu är den faktiskt läst och jag har överlevt!

Jag tror min oro från sida ett verkligen hjälpte till att bygga upp en spänning i läsningen. Det har varit som att sitta på nålar i över fyrahundra sidor. Det gick inte att slappna av för jag visste ju att allt skulle gå åt helvete till slut. Och det gjorde det.

Det är en riktigt bra bok. Även i det vardagliga, innan något ens har hänt, så ligger hotet där i bakgrunden. Något som skaver och inte känns rätt. När katten sedan dör och återuppstår blir det bara mer och mer påtagligt och till slut är nerverna utanpå huden. Jag som läsare ser ju hur galet allt kommer bli om Louis fortsätter på den väg han slagit in på.

Jag är glad att den blev läst. Nu är det gjort och jag kan andas ut! Det var dessutom väldigt bra läsning. Men jag vågar nog aldrig se om filmen, jag vet inte ens om jag vågar försöka mig på den nya versionen.

torsdag 28 november 2019

Rapid Fire Book Tag


1. E-Bok eller fysisk bok?
2. Pocket eller inbunden
3. Online eller fysisk butik?
4. Trilogi eller serie?
5. Hjältar eller skurkar?
6. En bok du vill att alla ska läsa: Vild av Sheryl Strayed
7. Rekommendera en underskattad bok: Törnrosens nyckel av Tone Almhjell
8. Senaste boken du avslutade: När jag skriver det här, Ett barns memoarer av Selma Lagerlöf
9. Senaste boken du köpte: Kärlek, bakelser och en mops av Annie England Noblin
10. Konstigaste saken du använt som bokmärke: Min mobil någon gång kanske?
11. Second hand-böcker: ja eller nej?
12. Topp tre favoritgenrer? Skräck, deckare, och thrillers
13. Låna eller köpa?
14. Karaktärer eller handling?
15. Långa eller korta böcker?
16. Långa eller korta kapitel?
17. Säg de tre första böckerna du tänker på: Det av Stephen King, Onaturlig död av Richard Shepherd, En dag av David Nicholls
18. Böcker som får dig att skratta eller gråta?
19. Vår värld eller fiktiva världar?
20. Ljudböcker: ja eller nej?
21. Dömer du en bok på omslaget? Nej på om den låter bra eller inte.
22. Böcker bäst som tv-serier eller filmer?
23. En film eller tv-serie du föredrog framför boken? Ps. I Love You.
24. Serier eller fristående

onsdag 27 november 2019

Ett barns memoarer av Selma Lagerlöf


Originaltitel: Ett barns memoarer
"I Selma Lagerlöfs självbiografiska svit omnämns hennes far - i Lagerlöfforskningen ofta kallad författarens musa - som en oemotståndlig charmör, trots att situation efter situation på skriande vis efterfrågar hans kärlek. Han kallas kraftkarl, fast tydligtvis är han en man utan kraft. Lagerlöf beskriver honom som en underbar far, men av den faderliga omsorgen ser vi inga tecken alls. Mot slutet är fadern helt frånvarande, men har satt svårutplånliga spår, genom att förslösa allt familjen ägt.
När Selma Lagerlöf började skriva självbiografiskt utmanade hon sig själv och sitt tidigare författarskap. »Mårbackaböckerna« - Mårbacka [1922], Ett barns memoarer [1930] och Dagbok [1932] - är en osentimental självbiografisk berättelse där inte minst mannens svek hamnar i förgrunden."
 Den här månadens klassiker blev andra delen i Mårbackasviten, Ett barns memoarer. Det är fortsatt trevligt att hänga med Selma och hennes familj. Hon skriver så lätt och flytande. Samtidigt får man ju en liten historielektion i hur det var att leva nere i Värmland på den tiden. Hon berättar om en vinter då de hade minus fyrtio grader och de inte ens fick röra handtaget på dörren eftersom det skulle ha varit alldeles för kallt och gjort ont.

I den här delen blir hennes pappa sjuk i lunginflammation och återhämtar sig aldrig riktigt. Man märker att det verkligen tar hårt på Selma som försöker göra honom frisk genom att läsa bibeln från pärm till pärm. Hjärtat värker för henne då och andra gånger, som när hon blir tvingad att gå på bal och ingen bjuder upp henne eftersom hon är halt från sjukdomen hon hade som barn. Då vill jag bara krama henne!

Nu är det bara en del kvar, Dagbok, och den får antagligen bli decembers klassiker så hela den här boken är färdig sedan. Jag ser fram emot att läsa mer av hennes skönlitterära böcker i framtiden också!

tisdag 26 november 2019

Tisdagstrion - Frestelser


Idag är temat frestelser inne hos Ugglan & Boken. Jag tolkar det väldigt enkelt och visar tre böcker som frestar mig just nu. Sådana som gärna vill hoppa ner i min kundkorg och följa med mig hem.


Med kallt blod är en berättelse om ett verkligt fall där en hel familj mördas. Jag har velat läsa den ganska länge men det har inte blivit av ännu.


Ont blod är en faktabok som handlar om Theranos, ett företag som sa sig kunna revolutionera hälsovården men det visade sig att allt var lögner. Den här skulle jag nog inte ha kollat på överhuvudtaget om jag bara sett den i hyllan, men jag har hört jättemycket bra om den på olika poddar och nu när den kommit på svenska är jag ganska sugen på att läsa den. 


Snösystern är en otroligt vacker bok! Det finns tjugofyra kapitel så man kan läsa ett varje dag fram till julafton. Illustrationerna är gjorda av Lisa Aisato som även gjorde illustrationer till Flickan som ville rädda böckerna.

måndag 25 november 2019

Nyårsfesten av Lucy Foley


Originaltitel: The Hunting Party
Sidor: 340 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Printz Publishing, tusen tack! 
"Alla är inbjudna. Alla är misstänkta. 
Det är slutet av december och det nya året ska snart ringas in. I en lyxig jaktstuga i de skotska högländerna samlas nio vänner som känt varandra sedan universitetstiden. De ska dricka champagne, äta god mat och njuta av varandras sällskap. Det ska bli det bästa nyåret någonsin. Men just som ett snöoväder rasar in över Skottland hittas en i sällskapet mördad. Och samtidigt ryktas det att en seriemördare går lös i vildmarken. Har han slagit till igen? Eller finns den skyldiga inom stugans trygga väggar?"
Det här är en bok jag har delade känslor om. Den var inte vad jag trodde att den skulle vara och det gjorde mig lite besviken. Men när jag kom över den känslan så var den ändå bra för vad den var.

Jag förväntade mig ett mycket större mordmysterium. Där någon skulle dö ganska snabbt och sen skulle paniken och ångesten förstöra resten av gruppen som är fast på den här ödsliga platsen i en snöstorm. Men det är inte riktigt det som händer här. Istället fokuseras en stor del av berättelsen på gruppdynamiken. Hur deras relationer till varandra är i nutid och hur det var när de var yngre.

Stämningen är verkligen spänd och man vet att något inte står rätt till på flera håll men man vet inte exakt vad som är fel. Det gör det till en spännande berättelse och den är lätt att sträckläsa. Kylan som håller landskapet i sitt grepp går nästan att ta på under läsningen, det kanske var för att det var en period med snö och kyla här också när jag läste. 

Jag önskar att jag hade gått in med den utan de förväntningarna som jag hade eftersom det blev fel på grund av dem. När jag hade kommit överens med vad som egentligen hände var det en riktigt spännande och lättläst bok. Perfekt hjärngodis när man behöver något lite mer lättsamt att bara sjunka in i.

torsdag 21 november 2019

This or That


1. Reading on the couch or on the bed?
Det beror på! Är jag ensam hemma med Nitro är soffan ganska mysig. Är M hemma hamnar vi oftast i sängen där alla får plats.

2. Male main character or female character?
Hm. Jag vet inte vad jag läser mest om faktiskt. Jag har inte tänkt på det. Men jag kanske har lättare att relatera till kvinnliga.

3. Sweet snacks or salty snacks when reading?
Det blir ju choklad ganska ofta när det är godisdags.

4. Trilogies or quartets?
Trilogier eftersom det tar mig så lång tid att ens ta mig igenom tre böcker som hör ihop. Med väldigt få undantag. 

5. First person point of view or third person point of view?
Jag vet inte om jag har något perspektiv jag föredrar. 

6. Reading at night or in the morning?
På kvällen helt klart. Jag är ingen morgonmänniska. 

7. Libraries or bookstores?
Bokaffärer om jag måste välja. 

8. Books that make you laugh or make you cry?
Jag är jättekinkig när det gäller roliga böcker så jag väljer böcker som får mig att gråta. 

9. Black book covers or white book covers?
Svarta, för jag tänker bara på hur lätt de vita kommer bli skitiga. 

10. Character driven or plot driven stories?
Handlingsdrivna är nog det jag läser mest av. 

onsdag 20 november 2019

Det enda du behöver av Sylvia Lidén Nordlund


Originaltitel: Det enda du behöver
Sidor: 270 (Kartonnage)
Serie: Serien om Mia (del 3)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack!
"Det enda du behöver är en intim berättelse om nära familjerelationer och modet att våga följa sitt hjärta - och sin hjärna. Mia behöver finnas vid sin mors sida i livets slutskede. Hur ska hon klara av det, inte minst med tanke på deras hopplösa relation? Dottern Frida tyr sig mer och mer till exmannens nya. Innerst inne är Mia avundsjuk på deras fina kontakt. Dessutom måste hon hantera en nyhet som utmanar hennes innersta önskan... Kommer Mia kunna leva med att hennes stora kärlek och Frida är på kollisionskurs? Eller måste hon välja..."
Det här är sista delen i trilogin om Mia. De två tidigare delarna heter Allt det du måste och Om du bara vågar. Jag gillade första, tyckte ännu bättre om tvåan och kan nu säga att trean är min favorit. Det har verkligen gått uppåt hela tiden.

I den här känns det som att Mia har kommit mer i fas med sig själv. Hon har blivit lite tryggare och stadigare och det är fint att se som läsare när jag följt henne genom så mycket svårt i två böcker redan. Med det sagt är det inte konfliktfritt här heller, hennes exman är fortfarande en tölp vissa stunder, hennes dotter kommer inte riktigt överens med hennes nya partner och hennes mamma har inte lång tid kvar. Det är fortfarande mycket hon måste hantera men det känns ändå som att hon har hittat en styrka i sig själv.

Det här känns som ett värdigt avslut på hennes berättelse och jag är glad att jag har fått följa med på resan! Letar ni efter böcker som tar upp vardagsproblem, saker som lika gärna skulle kunna vara hämtade från verkliga livet och äkta känslor kan jag rekommendera de här tre böckerna.

tisdag 19 november 2019

Tisdagstrion - Först i serien


Idag ska vi prata om först i serien inne hos Ugglan & Boken! Så här kommer tre böcker som är först i tre olika serier som jag tycker om. 


Självklart måste Trollbunden vara med. Första delen i den 47 delar långa Sagan om Isfolket.


Min morbror trollkarlen är första delen i serien om Narnia, en stor favorit hos mig.


Tredje principen är första delen i en riktigt bra trilogi! 

måndag 18 november 2019

Tändstickan av Aline Lilja Gladh


Originaltitel: Tändstickan
Sidor: 350 (Inbunden)
Serie: Örbyhusserien (del 1)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"Hur många gånger jag huggit in och slitit ut det böjda knivbladet ur hennes kropp vet jag inte, men jag är helt säker på att hon får precis vad hon förtjänar...
Ett barns kvarlevor flyter till ytan i stenbrottet utanför Örbyhus och skapar oroliga ringar på vattnet. Grundskolerektorn bryter ihop, gängledaren rustar för krig och på torget drar en främmande lyxbil blickarna till sig.
Konstnären Lo Karlberg blir gränslöst nyfiken på sanningshalten i bybornas skvaller samtidigt som någon otåligt iakttar dem alla...
En spänningsroman om relationer, ryktets makt, krockande världar och inre mörker."
Det här är en väldigt spännande inledning på en ny serie. Det finns många olika trådar att hålla koll på och lite funderar jag över hur sjutton författaren ska knyta ihop allt i slutet. Men det lyckas hon riktigt bra med. Det är en hel del saker jag förstår först när karaktärerna förstår dem och det är ju så det ska vara i en bra och spännande bok. Jag listar inte ut alla lösningar långt i förväg. Jag gillar även hur dåtiden vävs ihop med nutiden på ett skickligt sätt.

Men det är ändå något som skaver mellan mig och karaktärerna. Jag förstår inte alltid deras handlingar och val. Jag känner mig inte riktigt nära Lo, som är huvudkaraktären. Det känns som att jag får en bättre och mer naturlig bild av Conny, en karaktär som nog minst sagt kan kallas komplicerad.

Det här är som sagt första delen. Jag har andra, Änglaleken, hemma och kommer läsa den under december. Jag hoppas att jag kopplar bättre med Lo och resten av karaktärerna då för det är riktigt lockande handlingar.

fredag 15 november 2019

The Two Books with One Stone Tag


1. The second-last book you read
2. The second book from the top of your
3. Two 2-star reads
4. Two great books by the same author
5. Two bails or two books you wish you’d bailed on or two books you hated
6. Two favorite reads so far this year
7. Two new favorite BookTubers
8. A book you’ve read twice
9. Two fabulous quotes from books you’ve read recently
10. Tag a number of BookTubers - the total must be divisible by two!

torsdag 14 november 2019

Onaturlig död av Richard Shepherd


Originaltitel: Unnatural Causes
Sidor: 398 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Nona förlag, tusen tack! 
"Richard Shepherd är en internationell berömdhet inom rättspatologin. Han har utfört över 26 000 obduktioner och utrett flera kända fall - från prinsessan Diana till 9/11, men ofta är det fallen som aldrig blir tidningsrubriker som är de mest komplicerade.
För Richard Shepherd börjar varje jobb som ett mysterium han måste lösa. Hans uppdrag är att utreda plötsliga eller oförklarliga dödsfall för att fastställa om dödsorsaken varit onaturlig. Hans arbete har skickat mördare i fängelse, frikänt oskyldigt anklagade och helt vänt upp och ner på tillsynes solklara fall.
I Onaturlig död tar Richard Shepherd läsaren med i sitt arbete - från mordplatser till rättegångssalar - och förklarar inte bara arbetet utan även den påverkan det haft på honom. Han berättar bland annat om hur han plötsligt drabbades av post-traumatisk stressyndrom när han flög över en amerikansk småstad där han många år tidigare utredde en massaker."
Det här var en riktigt fascinerande bok! Jag har aldrig tänkt så mycket på hur yrket som rättsläkare går till på riktigt. Enda gången jag har kommit i kontakt med det har ju varit på tv och i deckare. Men nu med hjälp av Richard Shepherd har jag lärt mig en hel del.

Den kanske inte ska läsas medan man äter alla gånger. Men det blir faktiskt inte alltför detaljerat eller obehagligt. Kanske är det för att författaren skriver med så stor respekt för fallen han pratar om. Det märks att han bryr sig om de döda som han har tagit hand om under sitt yrkesliv. Det är inte bara jobb, han pratar även om sin familj och hur han har försökt skydda sina barn från vad hans arbete går ut på så länge han har kunnat.

Förutom det så får man även en väldigt bra inblick i hur polisarbetet och rättsläkarrollen har förändrats genom åren. Från att det inte varit så noga med hur man gått omkring på brottsplatser till att det blivit otroligt viktigt i takt med att DNA-bevisningen utvecklats och blivit allt större. Det är verkligen intressant att läsa om.

Det kanske inte är en bok för alla men jag önskar att det var det för jag gillar den så mycket och vill att fler ska läsa den!

onsdag 13 november 2019

Mörkret inom honom av Andreas Ek


Originaltitel: Mörkret inom honom
Sidor: 386 (Pocket)
Serie: Jannica Brandt (del 1)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"Kriminalinspektör Niklas Fridh vid Stockholm Syds enhet för grova brott förväntar sig en lugn återgång till arbetet, efter några månaders sjukskrivning. Men när en ung kvinna hittas brutalt mördad i ett friluftsområde, blir jakten på en kallblodig gärningsman högst personlig.
Tillsammans med sin ambitiösa kollega Jannica Brandt tar Niklas helt nya vägar för att hitta fram till sanningen. När det visar sig att mördaren har fler liv på sitt samvete, avslöjas kopplingar till ett av Niklas tidigare fall - ett ärende som han aldrig kunnat glömma..."
Förutom att skriva riktigt jäkla bra böcker jobbar Andreas Ek som polis i Stockholm. Han är kriminaltekniker och jobbar med brottsplatsundersökningar. Det är något som märks i hans nya bok, Mörkret inom honom.

Det är en välskriven deckare och eftersom författaren verkligen har insyn i hur det går till i verkligheten så känns allting väldigt trovärdigt. Det vävs till och med in i boken någon gång när en av karaktärerna reflekterar över hur annorlunda polisarbetet är på riktigt jämfört med vad man ser på film.

Själva storyn är otroligt spännande. Hade jag inte behövt sova och jobba hade jag antagligen sträckläst de nästan fyrahundra sidorna. Jag ville verkligen inte sluta när jag hade börjat. Samtidigt fick den mig att överväga att aldrig gå utanför dörren igen. Speciellt inte i mörkret. Det som händer är så obehagligt och som jag sa tidigare känns allting realistiskt vilket gör det svårt att värja sig och tänka att det bara är en bok.

Jag går inte in mer på vad den handlar om för det är faktiskt bättre om man inte vet mer än det som står på baksidan. Den slog undan fötterna på mig i alla fall när allt till slut började nystas upp. Andreas Ek har tidigare skrivit Raseri och Törst, de handlar också om en polis men i en helt annan situation än i Mörkret inom honom. Nu är det bara att vänta på nästa bok för det här är ett författarskap jag kommer fortsätta följa!

tisdag 12 november 2019

Tisdagstrion - Europa runt


Den här veckan ska vi Europa runt tillsammans med Ugglan & Boken! Så här kommer mina tre böcker som utspelar sig runtom i Europa. Jag har läst och gillat alla tre.


Simma med de drunknade utspelar sig i både Norge, Shetlandsöarna och Frankrike.


Eldnatt utspelar sig på Island.


Bokhandeln på Riverside Drive utspelar sig i London.