torsdag 10 december 2020

I mörka vatten av Anna Roos

 

Originaltitel: I mörka vatten
Sidor: 235 (Inbunden)
Serie: Morden vid världens ände (del 3)
"Hösten är i antågande och träden längs Trosaån har färgats vackert gula. Äntligen har Vera Jansson hittat en köpare till sitt barndomshem, och köpeskillingen är tillräcklig för att hon ska kunna bli delägare i revisionsbolaget hon arbetar för. Allt hon behöver göra är att signera kontraktet för att kunna lämna sitt förflutna bakom sig.

Men så försvinner sonen till en av hennes vänner spårlöst, och Vera släpper allt för att hjälpa stadens invånare att leta. Omgående dras paralleller till Veras brors försvinnande för."

Jag har verkligen tyckt om den här serien av Anna Roos. Det är tre spänningsromaner om revisorn Vera Jansson. Hon har försökt lämna sitt förflutna bakom sig, dränka sig i jobb och vill verkligen få sälja sitt gamla barndomshem. 

Vera är en ganska taggig karaktär som försöker göra allt hon kan för att inte bry sig om andra människor. Ändå har jag tyckt om henne från början och det har bara ökat bok för bok. Samtidigt som man får följa letandet efter pojken som försvunnit fortsätter tillbakablickarna till barndomen och mer och mer saker avslöjas. 

Det har varit intressant att följa henne och de händelser som hon varit med om under seriens gång. Den är lite annorlunda i det att den inte följer en polis eller polisarbetet, något jag har uppskattat. Det är Vera och människorna som hon mer eller mindre motvilligt har omkring sig. Sakta börjar man också förstå att något ligger och gnager från hennes tidigare år. Inte ens Vera är medveten om allt som utspelat sig. 

Att äntligen få veta allt i den här avslutande delen var riktigt spännande. Jag kommer så klart inte säga något om detaljerna men det var både överraskande och solklart hopknutet. Letar du en serie spänningsromaner som fokuserar på annat än poliser rekommenderar jag verkligen den här. Både jag och min mamma har tyckt om böckerna så den kan passa många!

2 kommentarer:

  1. Det är intressant hur karaktärerna i liknande böcker i princip kan ha yrken som inte på nåt sätt har med polisyrket eller detektivyrket att göra men ändå får uppleva ungefär samma saker, haha. Förvånande dock att det var just en revisor i den här serien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja de dras till sådana situationer kan man säga :p.

      Radera