onsdag 23 december 2020

How the Grinch Stole Christmas av Dr Seuss

 

Originaltitel: How the Grinch Stole Christmas
Sidor: 64 (Häftad)
"The Grinch, whose heart is two sizes too small, hates Who-ville's holiday celebrations, and plans to steal all the presents to prevent Christmas from coming. To his amazement, Christmas comes anyway, and the Grinch discovers the true meaning of the holiday."

Det här är den första boken av Dr Seuss jag har läst. Tidigare har jag bara sett filmatiseringar av hans böcker. Bland annat den med Jim Carrey som Grinchen. 

Jag hade egentligen inga planer på att läsa How the Grinch Stole Christmas den här månaden, för jag hade helt ärligt glömt bort att den fanns i bokhyllan. Men när jag kom på att jag fått den från en väns bokrensning för ett tag sedan var det ju självklart att plocka upp den!

Nitro och till viss del min sambo har fått stå ut med min högläsning av berättelsen. Den passade så bra att läsa på det sättet eftersom allt är på rim. Det är inte överdrivet mycket text heller så det gick bra utan att rösten blev trött.

Det var trevligt att se den välkända historien i sitt rätta format och högläsningen gjorde det till en mysig och rolig upplevelse. Själva grunden är att julen kommer även utan alla ytliga och fysiska saker. Det spelar ingen roll om någon stjäl allt pynt, all mat och alla julklappar. Julkänslan finns där ändå i Who-ville eftersom de har varandra. 

"But I think that the most likely reason of all
May have been that his heart was two sizes too small."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar