onsdag 28 oktober 2020

Slottsruinens förbannelse av Tobias Söderlund

 

Originaltitel: Slottsruinens förbannelse
Sidor: 267 (Kartonnage)
Serie: Spökkameran (del 3)
Ålder: 9-12
Recensionsexemplar: Från Rabén&Sjögren, tusen tack!
"En besatt flicka, en hemsökt ruin och Vanessas värsta mardröm

Vanessa är nominerad till Årets video på Youtubegalan! Hon åker till prisutdelningen i Stockholm och tar med sig spökkameran, trots varningarna från kamerans tidigare ägare. Samtidigt maler oron i henne; pojkvännen Abbe och hans pappa ska utvisas och hon måste göra vad hon kan för att stoppa det.

Någon har också börjat höra av sig i kommentarerna på Vanessas Youtubekanal. Hon bryr sig först inte om det, men personen blir alltmer desperat. Hans lillasyster har blivit besatt av ett spöke, och familjen behöver Vanessas och kamerans hjälp. I en hemsökt slottsruin norr om Stockholm möter Vanessa sin hittills tuffaste motståndare."

Det är lite bitterljuvt att ha vänt på sista bladet om Vanessa och hennes spökkamera. Jag är så klart glad över att ha läst den och fått hänga med henne på ett till äventyr. Samtidigt är det tråkigt att det är över. Det har varit en spännande och härligt ryslig resa! 

I Slottsruinens förbannelse kämpar Vanessa och hennes kompisar inte bara mot andar. Hennes pojkvän riskerar att utvisas och det känns som hela hennes värld är på väg att rasa ihop. Det är en perfekt blandning mellan övernaturligheterna och det verkliga livet. Efter att ha lärt känna karaktärerna i tre böcker berörs jag verkligen av deras bekymmer. Jag tycker dessutom att det är bra när böcker tar upp ämnen som är aktuella. Det är ju ganska ofta man kan läsa i nyheterna om familjer som är på väg att utvisas fast de bott här i flera år och har barn som vuxit upp och skaffat sig ett helt liv här. 

Spökdelen är lagom läskig och jag tycker verkligen det är kul att få lära mig lite om de olika hemsökta platserna som tas upp i böckerna. Den här slottsruinen hade jag ingen koll på sedan tidigare och det var intressant att få läsa om dess spöken och berättelserna omkring dem. 

Så har ni någon bokslukare i er närhet som letar fängslande skräckberättelser med en modig tjej som huvudkaraktär kan jag verkligen rekommendera hela den här trilogin! 

6 kommentarer:

 1. Alla verkar tycka mycket om de här böckerna! :) har inte läst än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är väldigt bra! :) Passar perfekt nu när det är mörkt ute och man vill ha något lagom rysligt och spännande att läsa!

   Radera
 2. Alltid tufft när en bra serie tar slut. Hoppas författaren skriver fler böcker. :) Jag har inte läst den här än men jag fyndade de två första böckerna på rea alldeles nyligen. Ska bli kul att läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh hoppas verkligen du kommer tycka om dem! :D

   Radera
 3. Jag är väldigt nyfiken på dessa så kanske borde ta tag i det!

  SvaraRadera