måndag 26 oktober 2020

Dolt i vatten av Catherine Steadman

 

Originaltitel: Something In the Water
Sidor: 364 (Inbunden)
"Hur skulle de ens kunna önska att något vore annorlunda? Erin är dokumentärfilmare på väg att få sitt genombrott. Mark är investeringsrådgivare på en bank, med stora framtidsplaner. De är passionerat förälskade i varandra, nygifta och på idyllisk smekmånad i solen på ön Bora Bora i Franska Polynesien.

Men så förändras allt när Erin och Mark under en dykning gör en chockerande upptäckt i vattnet. De måste bestämma sig för om de ska rapportera det till någon eller inte. Å ena sidan borde de antagligen göra det. Å andra sidan: vem skulle kunna ta skada av att de höll tyst? Beslutet Erin och Mark fattar sätter igång en kedja av oförutsägbara händelser, med katastrofal utgång..."

Jag fick låna Dolt i vatten av en kollega som hade läst den och tyckte den var riktigt bra. Själv hade jag varit lite tveksam till den efter att ha läst baksidan, men hennes pepp över den smittade av sig och jag blev nyfiken!

Den överraskade mig faktiskt positivt. Min tveksamma inställning som fanns från början försvann ganska fort när jag började läsa. Berättelsen drar in mig och jag börjar verkligen bli fascinerad av Erin och hennes berättelse. Det är mycket som pågår och ibland fattar hon och Mark verkligen helt galna beslut som jag bara skakar på huvudet åt, men det gör inte så mycket eftersom jag fängslas av hela händelseförloppet.

Det är ganska fascinerande att se hur de båda utvecklas och hur annorlunda deras liv blir efter upptäckten de gör. Fast det är mycket som händer så är det samtidigt inte en bok full av action. Den är en bladvändare mer för att jag tycker det är intressant att se hur allt kommer leda fram till vad man fått berättat för sig redan i början. 

Jag är glad att jag blev övertalad att läsa den! Jag tror det här är författarens debut och nu kommer jag definitivt hålla utkik efter fler böcker av henne i framtiden.

6 kommentarer:

 1. tyckte mycket om denna, börjar i det lugna vattnet, riktigt spännande.

  SvaraRadera
 2. Helt klart intressant, verkar den som! Tack för tips!

  SvaraRadera
 3. Har aldrig hört talas om den - och den låter jätteläskig, tycker jag. Det är jobbigt med sånt som finns under vattenytan, det har jag alltid tyckt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja under vattenytan och i rymden, det är två miljöer som kan ge mig ångest!

   Radera