måndag 1 juni 2020

Diamantkungen av Peter Lindström


Originaltitel: Diamantkungen
Sidor: 107 (Inbunden)
Serie: De tre tigrarna (del 1)
Ålder: 9-12
Recensionsexemplar: Från Rabén & Sjögren, tusen tack!
"Sommarvindarna sveper över takåsarna. I vindsrummet på Åsögatan sitter Ester, Harry och Sigge och funderar över det de just fått höra: En gång har det bott en stenrik diamanthandlare i deras kvarter, men när han dog var hans stora förmögenhet helt försvunnen!
Samtidigt pågår mystiska saker i källaren. Skumma personer smyger omkring och ingen verkar vilja kännas vid det krossade fönstret. Är den nystartade deckarklubben sitt första fall på spåren?"
Det här var en överraskning som dök upp i brevlådan och den passade perfekt att ha med i handväskan som sällskap på en lunchrast. Det var extra kul att läsa den eftersom jag upplever att många böcker i åldersgruppen 9 till 12 har något övernaturligt i sig. Diamantkungen däremot är en deckare som utspelar sig i Stockholm och har tre unga detektiver i huvudrollerna!

De tre vännerna Ester, Harry och Sigge vill till en början allra mest hitta diamantgömman som de får höra talas om. Men i jakt på den dras de in i ett äventyr som är lite farligare än de först trodde. Jag gillar att de faktiskt tvekar ibland under berättelsen. De kör inte bara på in i farliga situationer utan att reflektera över det vilket får dem att kännas väldigt verklighetstrogna.

Boken gick snabbt att läsa och det känns som att unga läsare som tycker om mysterium och detektivarbete kan uppskatta den väldigt mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar