torsdag 18 juni 2020

Brisingr av Christopher Paolini


Originaltitel: Brisingr
Sidor: 790 (Kartonnage)
Serie: Arvtagaren (del 3)
Ålder: 12-15
"Eragon och Saphira har med nöd och näppe klarat sig undan med livet i behåll efter den stora striden på Brinnande slätten, men deras kamp mot ondskan är inte slut för det. Eragon har bland annat lovat att befria Rorans älskade Katrina ur Galbotorix grepp. Samtidigt är rebellgruppen Varden i stort behov av hans och Saphiras tjänster - likaså alverna och dvärgarna. Eragon ställs inför många beslut och måste göra svåra val, val som tar honom över hela kungadömet och som kan bli ödesdigra. Klart är att Eragon är landets största hopp om att en dag bli fritt från Galbatorix tyranni. Kan han lyckas förena rebellstyrkorna och besegra kungen?"
Läsandet av Arvtagarserien som handlar om Eragon och draken Saphira fortsätter! Nu har vi läst ut bok tre, Brisingr. Då är det bara Arvtagaren kvar, sen är äventyret över. Det kommer bli lite tomt faktiskt. De har ju hängt med några månader nu.

Jag märker att böckerna börjar flyta ihop för mig. Det är svårt att komma ihåg vad som hände i den här och vad som hände i de tidigare. Jag antar att det är för att de blir lästa så tätt efter varandra. Det blir nästan som en enda bok. Det är lite ovant!

Den här är en blandad kompott. Vissa stunder är det mycket action, andra blir det lite utdraget igen. Som när Eragon ska få ett nytt svärd, det är väldigt många sidor ägnade åt det. Det känns i alla fall som väldigt många för mig. Eller när det handlade om dvärgarnas politik, där tappar jag intresset lite.
Men annars är det en spännande del i serien. Kanske främst för Ronan, han får vara med om mycket och jag tycker nästan han är mer hjälte än Eragon många gånger. Jag tycker verkligen om kapitlen som är ur hans synvinkel.

Det ska bli spännande att se hur sista delen avslutar jag. Jag vet ju att min läskompis i det här projektet inte gillade Arvtagaren när hon läste dem första gången. Jag är väldigt nyfiken på hur hon kommer reagera nu när hon läser om den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar