fredag 28 september 2018

It's Finally Fall Book Tag!


1. På hösten är luften krispig och ren, nämn en bok med en livfull handling. 2. Naturen är vacker, men döende. Nämn en bok som är vackert skriven men ändå berör stora ämnen som sorg och förlust. 3. Hösten är tid för skolstarten. Nämn en facklitterär bok som lärt dig något nytt. 4. För att hålla sig varm är det bra att spendera tid med människor man älskar. Nämn en familj/hushåll/vänskapsgrupp du skulle vilja utgöra en del av. 5. Alla färgglada löv skapar drivor på marken. Visa en bokhög med höstfärgade ryggar. 6. Hösten är det ultimata tillfället för historieberättande vid en brasa. Nämn en bok där någon berättar en historia. 7. Kvällarna blir mörka. Nämn en bok med en mörk, obehaglig, handling. 8. Dagarna blir kallare, dela med dig av en kort bok vars handling kan värma någon under en kall och regnig dag. 9. Hösten återkommer varje år. Nämn en gammal favorit som du snart vill återvända till. 10. Hösten är den optimala årstiden för mysig kvällsläsning. Dela med dig av din viktigaste accessoarer för mysläsning.

10 kommentarer:

 1. Din nya skylt är jättesnygg :] !

  SvaraRadera
 2. Håller med, supersnygg skylt : ) Och vilka bra böcker du plockade fram, i synnerhet biografin om Ester Blenda Nordström, och Strandlunds Hemmet. Bachmans bok har jag liggandes hemma men jag ska snart läsa den också : ) Svarar endast på en fråga, nummer två; nämner Johannes Anyurus bok Omega. Älskar den!

  Trevlig helg
  hälsar
  nicklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :D ska kolla upp boken du nämnde!

   Radera
 3. Intressant och rolig book tag :) Jag håller helt med dig om Ett jävla solsken, om jag inte litade på Fatima Bremmers forskning skulle jag kunna tro att det var en historia om någon slags fiktiv person, nästan som en modig, våghalsig, godhjärtad superhjälte med ett lidande inre att kämpa med. Otroligt intressant och spännande bok, och vad mycket nytt jag lärde mig, till exempel det om att Astrid Lindgren hämtade inspiration från hennes ungdomsböcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det med Astrid Lindgren blev jag förvånad över! Hade aldrig hört talas om det tidigare!

   Radera
 4. Mysig tag med fina svar :) får ta och prova Sandemos serie snart.
  Hoppas också att jag kan skrapa ihop och svara på denna :)

  SvaraRadera