måndag 10 september 2018

Den magiska rustningen av Hanna Blixt


Originaltitel: Den magiska rustningen
Sidor: 133 (Inbunden)
Serie: Äventyren i Sagofallen (del 4)
Ålder: 9-12
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"Vädret i Sagofallen och Mirroria är helt ur balans. Svarta hästen orsakar översvämningar, som följs av stormar och vulkanutbrott. För att stoppa Svarta hästen och mörkret som breder ut sig, får Sofia och Leo i uppdrag att hitta en magisk rustning. Problemet är att ingen verkar veta var delarna finns.
Kommer världarna gå under, eller kommer Sofia och Leo hinna stoppa Svarta hästen i tid?"
Den magiska rustningen är fjärde delen i serien om syskonen Sofia och Leo och deras äventyr i Sagofallen. Precis som de tre tidigare böckerna är det här en riktig bladvändare och jag läste ut den i en sittning.

Jag tycker verkligen Hanna Blixt har hittat ett välfungerande koncept i sina böcker då det händer något hela tiden. Det är ingen dötid där man kan tappa intresset utan det finns alltid en plats karaktärerna måste nå, eller något de måste hitta för att lösa det stora hotet som lurar i bakgrunden. Ett perfekt sätt att hålla yngre läsare fastnaglade vid sidorna! (Även äldre läsare bevisligen!)

Boken är perfekt för de som vill ha något spännande men samtidigt inte för läskigt. Det är inte blodigt eller skräckinjagande och jag vet att det finns många som söker precis det när de ska köpa böcker till födelsedagar eller julklappar. Den tar dessutom upp vikten av att vara snäll och ta hand om varandra, att stå upp för det som är rätt och att våga även om man är rädd.

Som tur är ska serien innehålla sju böcker så det betyder att det inte slutar här, det finns fler äventyr i Sagofallen att se fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar