onsdag 19 september 2018

Generalens älskarinna del 2 av Lisa Hågensen


Originaltitel: Generalens älskarinna del 2
Sidor: 253 (Häftad)
Serie: Purebred (del 4)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"Kriget har brutit ut och vännerna från Norra Hellas riskerar sina liv i en sista strid mot die Herrenvolk."
Äntligen har jag fått läsa sista delen i Purebred-serien. Eller är det verkligen sista delen? Det känns som slutet lämnar mycket öppet, det skulle kunna komma fler böcker som utspelar sig i samma värld. Jag tror inte karaktärerna har slut på äventyr!

Precis som sina föregångare är den här boken något jag sträckläser. Lite mer än hälften slukas på en kväll och resten tar jag kvällen efter. Det går verkligen inte att sluta och jag sitter med hjärtat i halsgropen många gånger. 

En hel del karaktärer från första boken dyker upp igen och jag blir lite förvirrad innan jag kommer ihåg vilka de är i relation till de vi fått följa mer genom hela serien. Men när det väl klickade var det fint att få veta hur de gått för dem också!

Vill egentligen inte skriva för mycket då det är sista delen och jag vill inte riskera att avslöja något. Men har ni inte läst de här böckerna ännu så kan jag säga att de är värda att plocka upp. Riktigt snabblästa och spännande!

8 kommentarer:

 1. Jag såg att du läste En världsomsegling under havet som augustiklassiker. Vilken klassiker har du i september? Jag är klar med min septemberklassiker - Raskens av Vilhelm Moberg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här månaden har jag Lolita :)

   Radera
  2. Åh, ska bli jätteintressant att läsa vad du tycker om den boken!

   Radera
  3. Har inte hunnit börja på den än men ska bli intressant att göra det!

   Radera
 2. Står det "die Herrenvolk" i boken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt, för jag antar att det ska vara tyska, och då är Volk neutrum, varför det ska heta das Herrenvolk. Om det är plural så blir det väl die Völker. Ja ja, jag är en petimeter 😛

   Radera
  2. Dwt är mer än vad jag kan :D

   Radera