måndag 21 augusti 2017

Pappas pojke av Emelie Schepp


Originaltitel: Pappas pojke
Sidor: 400 (Inbunden)
Serie: Jana Berzelius (del 4)
Recensionsexemplar: Från HarperCollinsNordic, tusen tack! 
"En varm sommarkväll ringer sexårige Jonathan till sin pappa Sam som är på väg hem. Skräckslagen berättar han att någon har tagit sig in i familjens hus i Norrköping. Det är det sista Sam hör från pojken innan han försvinner spårlöst.
Åklagare Jana Berzelius leder förundersökningen av det komplicerade fallet. Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander försöker hon ta reda på vad som har hänt Jonathan. Spåren leder bakåt i tiden, och ju längre Jonathan är borta desto mer personlig blir utredningen för Jana. Hon inser att det är bråttom, mycket bråttom att hitta pojken.
Samtidigt begär den skoningslöse Danilo Peña att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon in i en fruktansvärd kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker."
Det här är fjärde boken om åklagare Jana Berzelius. Jag har tidigare bara läst den första, Märkta för livet. Jag var därför lite orolig för hur det skulle gå att hoppa in så här när jag har missat två böcker. Men det gick jättebra! Jag blev aldrig förvirrad över något som kanske hänt i de böcker jag inte läst, utan kunde lätt glida in i den här berättelsen och bara koncentrera mig på läsningen här och nu.

Jag minns att jag hade lite svårt att förhålla mig till Jana när jag läste första boken, hon är inte direkt en vanlig åklagare och håller sig inte alltid på rätt sida av lagen. Hon var dessutom väldigt svår att komma inpå livet i första. Men nu var det lite lättare, antagligen för att hon själv sänkt garden lite. Berättelsen har ett otroligt högt tempo och det går knappt att lägga ifrån sig boken! Jag vill verkligen veta vad som hänt med den stackars pojken som försvunnit.

Förutom Jana finns det gått om karaktärer och flera av dem gör det väldigt lätt för mig att reta mig på dem och hur de beter sig. Det finns stunder då jag sitter och utstöter plågade ljud och gärna skulle skrika "Herregud vad tänker ni med!?" åt vissa av dem...Engagerad läsare? Jo något! Och det är ju enbart för att författaren gör ett så bra jobb med att dra in mig i allt!

2 kommentarer:

  1. Denna bok ska jag läsa så fort jag läst klar Hetta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då har du något spännande att se fram emot! :)

      Radera