onsdag 30 augusti 2017

Isporten. Andra sidan av Jonna Berggren


Originaltitel: Andra sidan
Sidor: 169 (Inbunden)
Serie: Isporten (del 2)
Ålder: 9-12
Recensionsexemplar: Från Olika förlag, tusen tack!
"Plötsligt är de på andra sidan. I en kall och främmande isvärld full av faror och märkliga varelser, ändå måste Jamina och Milo försöka att ta sig till vulkanen Äskkundir. Det är där de magiska eldstenarna finns. Utan dem stängs isporten och därmed den sista vägen mellan världarna. De andra portarna stängdes för länge sedan för att skydda det sista exemplaret av det uråldriga och magiska djur som hotas av Ondskan. Och det är bråttom, om isporten stängs blir de fast i Islandet för alltid."
Andra sidan är andra delen i serien Isporten. Vill ni läsa mer i detalj vad jag tyckte om Mörkt vatten kan ni klicka här.

Jag tyckte alltså om första boken och blev så klart glad när jag fick förfrågan om jag ville läsa del två! Här händer det mer med magin och äventyren kan man lugnt säga. Det är spännande från start till slut. Ingen risk för att man ska hinna bli uttråkad!

Nu är Jamina och Milo i isvärlden för att leta reda på eldstenarna, men vägen till dem är självklart inte lätt eller utan faror. Det finns troll, onda människor, magiker, rovdjur, ja en salig blandning av hot som kommer försvåra deras väg!

Tack vare den höga farten i boken går den väldigt snabbt att läsa. Kapitlen är korta och inbjuder till fortsatt läsning så fort det man läst har tagit slut. Jag själv får en känsla av Island när jag läser boken, jag tycker många av namnen låter som de hade passat in på Island och eftersom jag haft perioder i livet då jag varit smått besatt av det landet gör det att jag uppskattar boken lite extra mycket för det.

Men det är verkligen en bra fantasyserie för åldersgruppen, även utan en förkärlek för Island! Jag tror även lite yngre kan tycka om den om man läser tillsammans. Den är aldrig hemsk eller jätteläskig utan lagom spännande för att olika åldrar ska kunna läsa den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar