onsdag 21 juni 2017

Jag ser dig av Clare Mackintosh


Originaltitel: I See You
Sidor: 427 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Lind&Co, tusen tack!
"En dag upptäcker Zoe Walker ett foto på sig själv bland småannonserna i en Londontidning. Utan förklaring, utan hänvisning till någon hemsida. Det bara finns där - ett grynigt svartvitt foto och ett telefonnummer.
Hon visar upp det för sin familj, men de är övertygade om att personen på fotot bara är någon som liknar Zoe. Dagen efter finns en ny annons på samma plats i tidningen med en bild av en annan kvinna. Och dagen därpå ytterligare en.
Är allt bara ett misstag? Ett underligt sammanträffande? Eller är det någon som håller koll på dem... Zoe är fast besluten att ta reda på sanningen bakom bilderna. När en av kvinnorna hittas död övergår det hela från att vara ett märkligt mysterium till att bli väldigt obehagligt."
Det här är en författare som för mig stod för en av de bästa böckerna jag läste förra året, Jag lät dig gå. Jag kan inte rekommendera den tillräckligt mycket! Då kan ni tänka er vilka förväntningar jag hade på Jag ser dig när jag fick den i mina händer. Skyhöga!

Det brukar ju bädda för besvikelser när man börjar läsa en bok och har så höga tankar om den redan från början. Men jag behövde inte oroa mig! Det här är verkligen en psykologiskt obehaglig bok. Jag kommer garanterat vara ännu mer paranoid än vanligt ett tag framöver.
Vissa korta kapitel är skrivna som att de är direkt riktade mot läsaren och det kryper verkligen under skinnet på mig med tanke på allt som händer i boken. Väldigt snyggt och effektivt gjort. Hela idén med boken är välgjord, hemsk och ondskefull men välgjord.

Jag läste den ute i stugan, en ganska stor del av den mitt i natten, vilket kan rekommenderas om man vill förstöra nerverna lite extra. Fast i och för sig, att komma in till stan och tillbaka bland allt folk och annat igen...inte heller det bästa efter den här boken.

Det är bara att konstatera att Clare Mackintosh har lyckats för andra året i rad, Jag ser dig är helt klart en av 2017:s bästa böcker.

8 kommentarer:

 1. oohh, det låter helt klart spännande! :) ... och läskigt xD

  SvaraRadera
 2. Men ojoj den här får jag läsa! Men då i typ dagsljus och att någon håller mig i handen :)

  SvaraRadera
 3. Å, nu blir jag nyfiken! Jag hade tänkt läsa den, men blev litet tveksam. Nu har jag ändrat mig igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas du kommer tycka om den om du läser den! :) Jag tyckte jättebra om den :)

   Radera