onsdag 28 juni 2017

Busens hunderbara äventyr av Jeanette Bergenstav


Originaltitel: Busens hunderbara äventyr
Sidor: 32 (Inbunden)
Ålder: 3-6 
Recensionsexemplar: Från författaren, tack!
"Valpen Busens utflykt på egen tass blir ett spännande, roligt och alldeles hunderbart äventyr. Han möter en stark stork, en arg krabba, en bajsnödig elefant och en vinglig hästparad.
I denna fartfyllda rimsaga lär sig Busen att det mesta går lättare när man hjälps åt. Men i vissa lägen är det säkrast att springa för livet..."
Jeanette Bergenstav har tidigare skrivit två hunddeckare om Flisan och flocken, Vargskräck och Kod 513 för barn mellan 9-12 år. Båda två har jag läst och tyckt väldigt bra om, därför tackade jag så klart ja när jag fick frågan om jag ville läsa hennes nya bok för yngre barn.

Även den här handlar om en hund, Busen. Han ger sig ut på äventyr medan matte sover. Där möter han massa olika karaktärer och får vara med om mycket spännande och roligt! Allt är på rim så det blir ett fint flyt i läsandet. Jag ska erkänna att jag gick och läste högt för mig själv (och kanske för Nitro om han nu lyssnade).

Illustrationerna av Lovisa Blomberg är jättefina och färgglada. De ger berättelsen ännu mer liv och jag kan tänka mig att barn fastnar lätt tack vare rimmen, äventyren och bilderna tillsammans.
Längst bak finns det också några frågor som man prata om tillsammans efter att man läst den, det tycker jag är en jättebra idé!

2 kommentarer: