tisdag 6 juni 2017

Bakom din rygg av Sofie Sarenbrant


Originaltitel: Bakom din rygg
Sidor: 395 (Inbunden) 
Recensionsexemplar: Från Bookmark, tusen tack! 
"Allt förändras när Angelina börjar jobba på Salong De Luca, Östermalms hetaste frisörsalong. Ägaren Stefano har bara ögon för henne och ser inte längre åt sin kollega Jenny. Driven av svartsjuka bestämmer sig Jenny för att ta reda på vem som döljer sig bakom Angelinas perfekta fasad.
Samtidigt hittas en av salongens kunder mördad, och det dröjer inte länge förrän ytterligare ett dödsfall sker. Under den välpolerade ytan utvecklas ett farligt psykologiskt spel som hotar att ödelägga liv. Misstankarna växer sig allt starkare, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent."
Sofie Sarenbrant är ju fortfarande en relativt ny bekantskap för mig, jag har bara läst Tiggaren tidigare. Det här är verkligen något helt annat. Spänningen finns fortfarande där men nu är vi i en exklusiv frisörsalong istället för med en polis. Men mord sker ändå!

Här är det absolut ingen brist på dramatik och svartsjuka. Det genomsyrar varenda sida och ger berättelsen ett bra driv framåt. Den är lättläst och håller mig nyfiken för jag vet aldrig riktigt vem som går att lita på, eller snarare om man kan lita på någon överhuvudtaget. Kapitlen hoppar mellan Jenny, Angelina och Stefano. Jenny har jobbat på salongen länge, Angelina är ny och Stefano äger den. Alla har hemligheter.

Det är tänkt att bli en trilogi och det märks på slutet som kom väldigt hastigt och lämnade en hel del frågor. Men då är det tur att man vet att det kommer en fortsättning!

8 kommentarer:

 1. Jag längtar verkligen efter fortsättningen :)

  SvaraRadera
 2. Jag har läst två böcker av henne och det räckte för mig, tycker inte riktigt att hon når hela vägen fram i sitt skrivande. (Det var vecka 36 och I stället för dig som jag läste)

  SvaraRadera
 3. Tycker också att slutet kom lite plötsligt. Annars var den ju både spännande och lättläst.

  SvaraRadera
 4. Litet för övertydligt för mig, man får hela tiden veta var karaktärerna i boken tänker och gör. Men väldigt medryckande och lättläst, vilket var precis vad jag behövde just då, när jag läste den. Ibland behöver det inte vara så avancerat för att gå hem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, ibland behövs något lättläst som man bara flyger igenom :)

   Radera