tisdag 17 maj 2016

Den stumma flickan av Hjorth & Rosenfeldt


Originaltitel: Den stumma flickan
Sidor: 441 (Inbunden)
Serie: Sebastian Bergman (del 4)
"Familjen Carlsten hittas brutalt mördad i sitt hem i Torsby. Mamma, pappa och två barn är skjutna på nära håll med hagelgevär. Värmlandspolisen förstår snabbt att de behöver hjälp och snart är Sebastian Bergman och resten av Riksmordkommissionen på plats.
Det utvecklas till en komplicerad mordutredning och trycket ökar då den ende misstänkte hittas skjuten med samma vapen som familjen. Men så upptäcker man att det finns ett vittne till mordet på familjen. Den tioåriga Nicole har varit på besök hos sina kusiner och spåren av henne försvinner in i den stora skogen bakom huset. Nu gäller det för polisen att hitta henne innan mördaren gör det."
Jag har hört så otroligt mycket bra om den här serien men av någon anledning aldrig plockat upp den tidigare. Och nu när jag väl gör det så hoppar jag in på bok fyra direkt, efter som det var den och nummer fem som fanns hemma. Men det gör faktiskt inget, jag kommer snabbt in i allt ändå och under boken får man bra tillbakablickar som förklarar de situationer som kunde ha blivit förvirrande.

Och nu kan jag säga att jag förstår varför alla pratar så gott om den. Den var verkligen jättebra. Så jag kommer antagligen att försöka läsa de tidigare böckerna också vid något tillfälle. Jag kan inte påstå att jag tycker mycket om många av karaktärerna egentligen, i alla fall inte den grupp av poliser plus då psykologen Sebastian Bergman som står i centrum för allt. Jag stör mig på en hel del hos alla, men trots det funkar berättelsen. Det är så spännande att jag inte kan sluta läsa.

Vad jag inte hade väntat mig var att hamna i Värmland. Jag vet att det står Torsby tydligt på baksidan men jag kopplade aldrig att det var Värmland. Jag bodde ju där några år, inte i Torsby men Munkfors. Och att handlingen sedan tog sig upp till Kurravaara en sväng, byn där jag växte upp, var ännu mer oväntat!

Nu ska jag faktiskt hoppa på De underkända ganska snabbt. Svårt att låta bli när det slutade som det gjorde i den här!

6 kommentarer:

 1. Köpte precis på mig del fyra och fem, men jag har inte börjat läsa serien än :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen borde jag väl kanske ha börjat från början, men jag orkade inte vänta på att skaffa de tre första delarna :P

   Radera
 2. Svar
  1. Ja ser fram emot att läsa de andra :)

   Radera
 3. Kurravaara?! Det var imponerande. (Av författarna!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha eller hur! Det är inte ofta det händer.

   Radera