lördag 23 november 2013

Namnet på boken är hemligt av Pseudonymous Bosch


Originaltitel: The name of This Book is Secret
Sidor: 360

"Här borde det kanske stå något om bokens hjältar, Cassandra och Max-Ernest, och om en låda med dofter och en trollkarl som försvunnit under mystiska (och illaluktande) omständigheter. Kanske borde det till och med stå något om hur spännande och hårresande den här boken är! Men det gör det inte. Glöm det! 
För då kan du få för dig att läsa boken och avslöja hemligheten, den som har plågat mänskligheten i över...
Åh nej! Råkade jag just nämna hemligheten? 
Då är det för sent. Hur ska jag hålla dig borta nu? Öppna boken om du verkligen måste, men kom ihåg att jag varnade dig."

Det här är ju en lite annorlunda bok än vad som vanligtvis brukar synas här på bloggen. Men jag blev så nyfiken på den när jag letade julklappar åt systersonen för några år sedan, så nu när jag faktiskt hittade den på Myrorna fick den följa med hem. Och nu är den läst, trots varningen på baksidan, och inne i boken:


Jag har för mig att den stod i kategorin 9-12 år, men det gjorde faktiskt inte ett dugg. Jag hade en jättetrevlig lässtund med den trots att jag snart är 26!
Den är rolig och lite lagom spännande och jag vet att jag hade älskat den ännu mer om jag hade fått den i mina händer när jag var i den åldersgruppen. Genom hela boken är det en allvetande berättarröst som dessutom pratar med dig som läsare, och just den delen är också något jag vet att mitt yngre jag hade varit överförtjust i. Att på så vis få bli en del av berättelsen.

Äh vem försöker jag lura, jag var överförtjust i det nu också!

Det är inte bara text i boken, det bryts av med svartvita illustrationer också. Varje nytt kapitel börjar till exempel med en större bild. Och längst bak i boken finns en del med lite tips och trix, som hur man gör ett kompass som beskrevs i berättelsen, eller hur man utför ett korttrick.

En bra och annorlunda bok som var väl värd att läsas! Trots åldersskillnaden mellan mig och den tänkta målgruppen.
Det verkar som det finns fem böcker i den här serien, jag hittade precis en box med alla fem fast på engelska...

Ja jag vill ha dem!

4 kommentarer:

 1. Jag är 30+ men älskar läsa ungdomsböcker:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul när man kan uppskatta alla sorters böcker! :)

   Radera
 2. Åå nu blev jag väldigt nyfiken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en riktigt annorlunda och kul bok att läsa! :)

   Radera