måndag 11 november 2013

Det kommer aldrig mer vara du av Anne-Lie Högberg


Sidor: 220

"Agnes och Oscar åker till de goda vännerna Lisa och Tom med sina tre barn för att fira midsommar. Mitt i natten berättar Oscar att han älskar Lisa. På mindre än två veckor har Agnes flyttat, bytt jobb och påbörjat ett nytt liv. Hon tvingas inse att väninnan inte bara fått Oscar utan även blivit styvmamma till hennes barn.
Och vad känner hon egentligen för Martin, Oscars kompis, som allt oftare finns till hands med starka armar och tröst. Som om inte livet är nog komplicerat träffar hon även Tobias på en resa till Kanarieöarna. Agnes märker snart att det inte är så lätt att gå vidare när det som inte fick hända just gjort det.
Det kommer aldrig mer vara du är en relationsroman om att gå stark ur motgångar. Och att skillnaden mellan motvind och medvind kan bero på åt vilket håll man står."
Nu har jag läst ut boken som Anne-Lie själv var snäll och skickade åt mig! Tusen tack igen!

Det här är en väldigt bra roman, den berör på alla sätt. Ibland sitter jag och ler, speciellt åt Agnes barns påhitt och även hennes vänner som verkar vara underbara. Andra stunder sitter jag med tårar i ögonen för att Agnes smärta verkligen känns genom sidorna. Agnes själv är en person jag fastnar för, hon verkar äkta och otroligt stark även om hon själv kanske tvivlar på det ibland.

Jag har ju inte gått igenom precis det Agnes gjort. Men efter att ha gått ur ett nioårigt förhållande i somras kan jag ändå känna igen en del av känslorna. De där funderingarna hur man ska överleva utan den man nästan vuxit fast i, den som alltid varit där och som man planerade ett liv med. Och i den här boken träffas jag verkligen rätt i hjärtat flera gånger, även om situationerna som sagt var väldigt olika varandra. Men den var väldigt rätt för mig att läsa ändå. Den gav mycket när jag fick ta del av och dela lite känslor med den.

Samtidigt som det är en del smärta, är det även en bok som sprider ett härligt hopp. Och jag tycker det är så skönt att läsa de stunder som dyker upp då och då när Agnes känner sig glad igen. Då vill jag bara krama om henne och säga att ja, det blir faktiskt bättre! Det kanske är ett annat liv än det man tänkte sig men det går!

Det är en otroligt stark och fin berättelse som inte lämnade mig oberörd.


Anne-Lie Högberg kan man hitta på hennes facebook-sida: här!

2 kommentarer:

 1. Har inte läst den här boken än men blev väldigt sugen på att läsa den efter att jag intervjuat henne i mitt radioprogram. Verkar vara en mycket bra bok!!

  Har förresten en ny tävling i bloggen nu där jag lottar ut ännu en fantasybok. Kika gärna in och delta :) Kommer att slänga upp en ny tävling varje måndag året ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var verkligen läsvärd! Kändes väldigt äkta och ärlig :).

   Vad kul! Ska kika in :)

   Radera