måndag 10 december 2012

Udda verklighet av Nene Ormes


Sidor: 253

"I hela sitt liv har Udda plågats av hallucinationer och onda drömmar. Men en natt händer något som förändrar hennes liv och hennes världsbild för alltid. Hon drömmer om en kvinna som flyr för sitt liv på spårområdet vid Malmö Central. Det blir upptakten till en jakt genom Malmös gator och hus, genom nutid och dåtid, där fiende och vän är svåra att skilja åt och där ett enda felsteg kan betyda skillnaden mellan liv och död. Udda upptäcker en annan verklighet, långt ifrån det vardagliga livet i Malmö. En värld som befolkas av hamnskiftare, orakel och magiska lotsar - rivaliserande grupper som alla är mycket intresserade av den sanndrömmande Udda."
Som man ser till höger håller jag ju på med Maria av Skottland, en ganska tjock bok som tar sin lilla tid att komma igenom. Därför läser jag gärna lite kortare böcker då och då under tiden också. Det var så Udda verklighet kom in i bilden, det kändes som att den kunde bli en bra paus.

Och jisses vilken perfekt paus det blev! Jag drogs verkligen in i boken och nu känner jag att den gärna hade kunnat få vara mycket tjockare. Udda är en karaktär som jag genast fattade tycke för. Hon skräms av sina drömmar men är ändå otroligt modig och envis.

Den var så bra så jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig. Men jag började med den i förrgår, läste lite då. Läste en hel del igår när jag fick ro på kvällen och läste ut den tidigare idag. Och jag njöt av varje sekund som jag fick befinna mig i den här bokens Malmö.
Jag ser väldigt mycket fram emot att få läsa mer av Nene Ormes!

4 kommentarer:

 1. Jag har den boken hemma nu, ska ha den till min utmaning den här månaden som är att läsa fantasy. har bara hört bra om den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar den! :) Låter som en härlig utmaning :)

   Radera
 2. Hennes böcker får jag nog ta och se om jag hittar billigt någonstans för bor man i Skåne så måste man ju bara läsa dem:)

  SvaraRadera