onsdag 19 december 2012

Dead until dark av Charlaine Harris


Sidor: 312

"Sookie Stackhouse is a small-time cocktail waitress in Bon Temp, Louisiana. She's quiet, keeps to herself and doesn't get out much. Not because she's not pretty. She is. It's just that, well, Sookie has this sort of "disability". She can read minds. And that doesn't make her too datable. Then along comes Bill. He's tall, dark, handsome - and Sookie can't hear a word he's thinking. He's exactly the type of guy she's been waiting for all her life...
But Bill has a disability of his own: he's a vampire with a bad reputation. But he is an interesting addition to the town and Sookie can't help but listen to what everyone else thinks about Bill...especially since she's starting to fall for the buff bloodsucker. But when a string of murders hits town - along with a gong of truly nasty vampiries looking for Bill - Sookie wonders if having an undead boyfriend is such a bright idea." 

Det här är alltså första boken om Sookie Stackhouse. Jag har bekantat mig med henne tidigare men bara i form av tv-serien True blood, som jag gillar, även om den känts lite urspårad senaste säsongen.
Den har i alla fall gjort mig nyfiken på böckerna, så nu när jag faktiskt börjat använda bibliotekets sida på internet för att reservera böcker och få de skickade till mitt bibliotek från andra i Värmland så passade på jag på.

Av någon anledning kändes det självklart att läsa den här på engelska. Kanske för att jag hör tv-seriens figurer prata på engelska, så det passade. Det var en väldigt lätt bok att ta sig igenom, med ett lätt språk som gjorde att det flöt på bra.
Och eftersom jag sett serien så hade jag redan utseendet till alla olika personer färdiga i tankarna. Det störde mig faktiskt inte, jag tycker de i tv-serien spelar sina roller väldigt bra så det var bara naturligt att ha kvar dem i bakhuvudet.

Nu när jag läst ut första boken kan jag konstatera att jag nog har en ny bokserie att ta mig igenom. Jag gillade den verkligen. Många scener kände jag igen från tv-serien men en del var nya och det var spännande. Även om jag visste hur det skulle sluta så blev det inte tråkigt och jag satt ändå på nålar när det närmade sig en upplösning.

Andra boken har jag redan ställt mig i kö på och den borde vara i mina händer i början av januari någon gång, det ser jag verkligen fram emot!

2 kommentarer:

  1. Jag tror att jag också får ta och läsa dem på engelska. Jag har de tre första hemma på svenska, men de är så otroligt dåliga. Både översättningen och handlingen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad trist att översättningen är så dålig! Hoppas du gillar dem bättre på engelska :)

      Radera