lördag 8 december 2012

Den skarpa eggen av Philip Pullman


Originaltitel: The subtle knife 
Sidor: 311
"Universums gränser har öppnats och Lyra tar språnget in i en annan värld. Det visar sig vara en skrämmande och hemsökt plats, där själsslukande vålnader drar fram på gatorna och man kan höra det avlägsna bruset av änglars vingar i skyn. Där träffar hon Will, som just fyllt tolv och redan har ett mord på sitt samvete. Lyras och Wills öden tycks på ett underligt sätt sammanlänkade och tillsammans ger de sig ut för att söka efter ett hemligt och mäktigt föremål som många skulle kunna döda för att få äga..."

Så var andra boken i Den mörka materian utläst. Och jag tror faktiskt jag gillade den här ännu mer än första boken. Det var speciellt efter att Lyra och Will hade träffat varandra som jag började tycka mer om den här. Då var det inte många stunder där det inte hände något.

Samtidigt som man får följa Lyra och Will så får man i en del kapitel se vad som händer i Lyras gamla värld, vad de som hjälpte henne i första boken håller på med. Jag förstår ju att det är en viktig del av historien så att den hänger ihop, men de kapitlen var jag inte lika fast i.

Bara en bok kvar att läsa! Men eftersom jag läste den här på en gång efter Guldkompassen tror jag att jag tar och läser lite annat innan jag hoppar på den sista boken.

2 kommentarer:

  1. Faktiskt aldrig hört talas om.. skumt! Men lät bra :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. De första två böckerna har varit bra, hoppas tredje är lika :)

      Radera