onsdag 4 juli 2012

Prövad oskuld av Agatha Christie"När Dr Calgary återvänder till England efter två år i Antarktis gör han en makaber upptäckt: I en gammal tidning läser han om en ung pojke, Jacko, som döms för mord på sin adoptivmor. Med förskräckelse känner Dr Calgary igen Jacko som den pojke han gav lift två år tidigare - just vid den tidpunkt mordet skulle ha begåtts!
Jacko visar sig ha avlidit i fängelset, men Calgary bestämmer sig ändå för att rentvå hans minne. Pojken var ju oskyldig. Men reaktionen blir inte den väntade. Istället för lättnad möts Calgary av misstro och rädsla. För om det inte var Jacko - vem var det då?"
Eftersom mitt minne inte är helt säkert på att jag verkligen läst en Christie-bok i grundskolan, så räknar jag det här som min första. Jag tyckte det var på tiden att något av Agatha Christie skulle finnas i min bokhylla, och det var ett bra beslut.

Det här var en mysdeckare. Kan man verkligen använda ordet mys när det gäller mord? Jag gör det i alla fall, för så kändes det att läsa den. Jag gillar att det är så mycket tankar om vilka olika motiv alla misstänkta har, varenda en i den lilla kretsen skulle kunna vara en mördare! Det gjorde så att jag aldrig kunde vara säker, när ett motiv för någon viss person målats upp, då dök det upp motiv för en annan person och det man trodde att man hade listat ut känns inte alls lika säkert längre.

När avslöjandet kom i slutet tog det mig med överraskning. Det var inte en lösning jag hade väntat mig.
Efter den här boken så är jag sugen på mer, så nu sitter jag på tradera och letar runt på auktioner :).

2 kommentarer:

  1. Älskar Agatha Christie :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hennes böcker kan nog bli många här hemma! Tradera är farligt :P

      Radera