onsdag 25 juli 2012

Bokberoende går i släkten?

Nu har jag och min äldsta syster varit i Karlstad under dagen, hoppat in på lite andrahandsbutiker, och ja, det blev mer böcker, för både mig och henne. Jag tror det finns ett bokberoende i släkten, det är en ganska stark misstanke!  • Sagor för barn över 18 år av Tage Danielsson (till sambon)
 • Rebecca av Daphne Du Maurier (jag blev så glad när jag hittade den, jag har velat läsa den länge!)
 • En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna
 • Liseys berättelse av Stephen King
 • Belgarions son och Murgoernas konung av David Eddings
 • Moby Dick av Herman Melville
 • En något större bok av Hans Alfredson (också till sambon)
 • När månen skiner av Dean Koontz
Dagens fynd gick på ungefär 100 kr! Nu behöver jag verkligen läsa undan lite böcker innan jag skaffar fler, en tanke som nog gör min sambo glad :). Men det är så kul när systern är här, då kan jag gå i runt i de här affärerna med någon som gillar böcker ungefär lika mycket som jag gör! 

8 kommentarer:

 1. Jag har tappat bort min När månen skiner av Dean Koontz... Lånade ut den och sen försvann den....

  Jag får nog ta och läsa David Eddings igen. han var den första författaren jag läste när jag började med fantasy för x antal år sen och jag gillar hans böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trist att den försvann! :( Jag är nog lite paranoid över att låna ut böcker just därför.

   Jag läste ut Sagan om Belgarion för inte så länge sedan och tyckte bra om den, så det ska bli kul att fortsätta med den här :)

   Radera
 2. Man blir ju lite avis, för i min släkt är det bara jag som är boknarkoman. Mormor har lite böcker och så även mamma men ingen är lika fast i böckerna som jag. De slutade faktiskt handla böcker till mig som presenter för de "tycker det är tråkigt".
  Du har hittat en hel del secondhand affärer med böcker hör jag n_n önska jag kunde det också... kanske dax att åka till stan och gå rundor...? n_~

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag och syrran är nog de med mest böcker i familjen, mamma läser en del men samlar inte på sig böcker som vi gör, pappa och hans fru gillar också att läsa. Men jag är nog "värst" när det gäller att skaffa nya böcker tror jag :P. Ja det finns en del i Karlstad där det är billiga böcker, min favorit tar typ 5 kr per bok, där är det farligt att gå in :D. Du får ge dig ut och leta!:)

   Radera
 3. Rebecca!!! Ujujuj så bra den är ju!!!!! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det! :) Har inte kommit så långt än men har längtat efter att läsa den länge :D

   Radera
 4. Jag tror också att bokberoende kan vara släktrelaterat...båda mina föräldrar läser mycket så även jag och min kära syster. Ärvt detta beteende har även min dotter och mitt ena barnbarn. Så här köpt och byts böcker jämt och ständigt och det är så KUL!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att det är så många som gillar böcker i din familj! Jag hoppas det ärvs vidare till mina barn om jag får några :)

   Radera