torsdag 19 juli 2012

Karriär och köksbesvär av Sophie Kinsella

                               
                                  Originaltitel: Undomestic Goddess. Sidor: 368

"Det här är berättelsen om en flicka som behöver ta det lugnt. Som behöver finna sig själv. Som behöver bli kär. Och som behöver upptäcka hur man använder ett strykjärn. 
Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt för att bli den yngste delägaren någonsin. En dag begår hon ett misstag. Men istället för att stanna och försöka  fixa det lämnar hon desperat London. Utan att veta hur det egentligen har gått till har Samantha tackat ja till ett jobb som hemhjälp ute på landet, långt från alla hon känner och med arbetsuppgifter hon inte har en aning om hur hon ska klara.  
Samanthas arbetsgivare anar inte att de har anställt en Cambridgeutbildad advokat - och Samantha vet inte ens hur man sätter på ugnen, än mindre hur man fäller upp strykbrädan..."
Ännu en bok till en sommarkurs utläst. Jag fick välja vilken bok av Sophie Kinsella jag ville, och efter lite tips från läsare här på bloggen föll valet på den här.
Den lät väldigt rolig på beskrivningen, och lite kände jag att jag kanske kunde få lite igenkänningsfaktor också. Jag är nämligen helt värdelös i köket! Jag tycker inte om att laga mat, och kan inte mycket. Baka är lite roligare. 


Nå tillbaka till boken! Det här var en väldigt lättläst, rolig och bra berättelse. Jag skrattade lite för mig själv flera gånger och blev otroligt frustrerad andra stunder. Gångerna när hon försökte låta som att hon visste vad all utrustning i köket gjorde var underbara, hade jag var i hennes situation hade jag antagligen låtit ungefär likadant. Fast till och med jag kan mer än vad hon kunde, även om det kanske inte är mycket ;).

Väldigt härlig bok som gör jag absolut kan tänka mig att läsa fler böcker av Sophie Kinsella, tack för det fina tipset! :)

2 kommentarer: