tisdag 2 augusti 2011

Blondie av Birgitta Andersson

Blondie av Birgitta Andersson var verkligen en hemsk bok att läsa. Inte hemsk som att den var dålig, utan hemsk för att det var så mycket skit hon har gått igenom. Man blir verkligen berörd när man läser om bland annat de hemska våldtäckerna och hur hon ofta bara velat dö bort från allt.
Samtidigt blir man slagen av hur stark hon är som orkat ta sig ur allt till slut, att hon orkade kämpa sig igenom så många jobbiga år och ändå komma ut stark på andra sidan och sedan dessutom ha styrkan att våga skriva om allt så öppet och ärligt.

 
"Som nyfödd är hon nära att bli lämnad i en snödriva. Som sjuåring blir hon våldtagen av en alkoholist i en trappuppgång. Som nioåring rymmer hon hemifrån och blir än en gång våldtagen av en långtradarchaufför som gett henne lift. Som tolvåring börjar hon sälja sin kropp till fyllgubbarna i Björns trädgård på Söder i Stockholm. Som trettonåring är hon fullfjädrad prostituerad i City och har en hallick som tar ifrån henne merparten av de pengar hon tjänar. Som tonåring blir hon snart grovt kriminell och utnämns av pressen till Sveriges gangsterdrottning."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar