fredag 29 juli 2011

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon

Jag hade länge tittat längtansfullt på den här boken i boktidningar och på internet. Och vilken lycka när jag fick låna den av svärmor :). Ensamma hjärtan och hemlösa hundar handlar om karriärs- och storstadskvinnan Rachel som får ärva ett hus på landet med tillhörande hem för övergivna hundar av sin moster. Med ett brustet hjärta efter en kärlekshistoria som precis tagit slut åker hon dit för att gå igenom sakerna och se över om huset kan säljas.
Där träffar hon de som hjälper till med de hemlösa hundarna och så klart hundarna och de får Rachel att börja tänka om angående sitt liv. Och kanske är inte hoppet om kärlek helt borta?Mina mysförhoppningar om den här boken var höga och jag blev inte besviken! Det var otroligt härlig läsning och jag tyckte mycket om att få lära känna Rachel, människorna i samhället och så klart hundarna. Jag satt och småskrattade för mig själv vissa stunder och hade tårar i ögonen andra gånger.

I mina egna drömmar finns förhoppningarna om att kunna hjälpa hundar som inte haft det lätt i framtiden så den här boken berörde mig kanske extra mycket därför. Och eftersom jag själv har en underbar hund här hemma så var det lätt att le igenkännande åt alla tokigheter som valpar och vuxna hundar kan hitta på, och känna igen den kärlek man känner för dem när de ser på en med den där speciella tillgivna blicken.

1 kommentar: