onsdag 17 augusti 2011

Tillbaka i den underbara världen...

...som Margit Sandemo skapar i sina böcker. Jag sjönk snabbt ner i Viskningen som är första boken i Legenden om Ljusets rike. Det var riktigt härligt att få komma tillbaka till hennes världar och alla de personer som finns där.
Jag har läst Sagan om Isfolket och Häxmästaren tidigare. Isfolket har jag läst 3-4 gånger till och med. Men Ljusets rike har jag inte läst förrän nu och det väldigt välkomnande att träffa alla de personer som man lärt känna från Isfolket och Häxmästaren igen. De har varit saknade!

Ikväll ska jag börja på andra boken och jag myser inombords av det.

2 kommentarer:

  1. Åh, nästan avundsjuk att du läser den serien första gången nu! Jag läste ju den för några år sen. Mer Sandemo-värld till folket! Undrar om hon skriver fortfarande och hur hon mår? Hon är ju lika gammal som min mormor.

    SvaraRadera
  2. Jag älskar Sagan om Isfolket! Häxmästaren är också bra, men Ljusets Rike... då tycker jag det går åt fanders lite. Och jag måste anse att Margits böcker inte blivit bättre med åren, tyvärr. Men, Sagan om Isfolket har en speciell plats i mitt hjärta! Minns första gången jag läste dem, jag var 12-13 år och jag och några vänner läste dem samtidigt. Vi andades och levde Isfolket!

    SvaraRadera