måndag 23 maj 2011

Momo - eller kampen om tiden av Michael Ende

Nu får min kompanjon Niklas Botten ursäkta mig men jag ska lämna tillbaka boken i morgon så nu måste jag faktiskt skriva om den även om hon inte är klar ännu :).

Momo, en föräldralös liten flicka flyttar in i en gammal amfiteater nära en större stad. Hon trivs riktigt bra eftersom hon får många vänner i staden som gärna kommer ut för att prata med Momo, hon är otroligt duktig på att lyssna på folk, och väntar mer än gärna om det tar lite tid för någon att hitta rätt ord.
Men Momo får kämpa för att rädda sina vänner när underliga grå män dyker upp och börjar övertala folket att spara sin tid. Allt ska gå effektivt och snabbt och glädjen i att göra saker försvinner från människorna. Allt de tänker på är hur de kan spara tid på bästa sätt.

Den här boken läste jag ut på ungefär ett dygn. En riktigt mysig bok som samtidigt tar upp något som man verkligen kan relatera till; den stress och jäkt som finns runt omkring. Jag gillar verkligen hur boken kan läsas av både yngre och äldre och är väldigt säker på att jag hade tyckt om den även om jag läst den för flera år sedan :).

1 kommentar:

  1. Tänkte nyss på det, att du egentligen inte behöver vänta på mig när du har läst ut bokcirkel-boken vi läser. Det gör ju inget om du skriver om boken innan jag läst ut den, tycker jag, så du vet det inför nästa gång. :-)

    SvaraRadera