tisdag 17 maj 2011

Gåvan av Cecelia Ahern

Jag läste ut Gåvan igår kväll, skriven av Cecelia Ahern. Som också skrivit en av mina favoritsnyftarböcker; PS. Jag älskar dig. Och inte gjorde hon mig besviken den här gången heller, visst satt jag och snyftade till slut även i den här boken.

Gåvan handlar om Lou Suffern, en man med väldigt mycket att göra. Han ska alltid vara överallt och när han måste välja vad som måste offras blir det tyvärr tid med sin familj. Allt ska vara snabbt och effektivt i hans värld vilket så klart är påfrestande för de som står honom nära och aldrig får någon tid eller uppmärksamhet av honom.
Men en dag träffar Lou en hemlös man som heter Gabe, och av någon anledning kommer han på sig själv med att erbjuda Gabe ett jobb. Men det är något underligt med Gabe, han verkar faktiskt kunna vara på två ställen samtidigt, det som Lou alltid önskat att han kunde.

Det var ingen avancerad bok att läsa direkt, men den var väldigt mysig, ibland behövs mysigt också. Den gick lätt att ta sig igenom och man kände frustration, ilska, glädje, kärlek och sorg. Allt blandades fint i den tycker jag och jag kommer nog läsa ännu fler böcker av Cecelia Ahern framöver :).

1 kommentar: