måndag 23 maj 2011

Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist

Nu har jag lyssnat färdigt på Hanteringen av odöda. Tidigt igår kväll tog den slut, brukar egentligen bara lyssna på ljudböckerna senare när jag ska sova. Men jag blev attackerad av feber igår och behövde vila tidigare på kvällen så den fick gå på.

Den handlar alltså om att de döda i Stockholm vaknar till liv igen. Man får följa några olika människor som påverkas av detta när döda familjemedlemmar helt plötsligt har kommit tillbaka från döden. Men de fungerar inte som vanliga, levande människor.

Jag trodde den skulle vara läskigare än den var faktiskt. Hela tiden låg jag och väntade på när det riktigt hemska skulle komma. Men för mig kändes det som att det aldrig dök upp. Visst var den lite ruggig och så, men inte alls så som jag trodde innan jag började lyssna på den.

Nu har jag bytt ljudbok i alla fall, Den otroliga vandringen är det som håller mig sällskap när jag ligger hemma med feber idag. Får väl se om jag orkar läsa mina vanliga bok Flickan med glasfötterna något också, har en grym huvudvärk så det är inte säkert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar