måndag 9 maj 2011

Lite kort om 3 böcker

Nu har jag hunnit avsluta tre böcker under helgen, eller två böcker och en ljudbok om ska vara riktigt noga :). Så tänkte bara skriva lite kort om dem innan det är dags att promenera iväg till praktiken.

Första jag avslutade var Bokcirkeln av Elizabeth Noble. Den handlar om sex kvinnor som startar en bokcirkel tillsammans. En del av dem känner varandra sedan innan medan en del är nya bekantskaper. Det var en väldigt mysig bok att läsa, väldigt lätt och bara flöt på. Man får följa kvinnornas olika liv; deras relationsproblem, tankar och känslor om både glädjeämnen och tyngre stunder.
Det var en bra bok att krypa ihop under täcket med och bara låta sig dras in i de här kvinnornas olika liv ett tag.

Den andra boken var Kontaktkontraktet av Eva Bodfäldt. Förutom böcker så är hundar ett stort intresse för mig, så då och då dyker det in hundböcker i mitt läsande också. Jag tycker om att lära mig mer om deras psyke och hur man kan hantera olika problem.
Jag tyckte verkligen om Eva Bodfäldts bok som visade hur man kan lära in saker och lösa olika situationer på ett positivt sätt. Det här kommer bli en sådan bok jag går tillbaka till för att påminna mig själv om hur man kan träna med hunden.
Det var en lätt bok att läsa, det blev inte bara en massa uppmanande text utan med jämna mellanrum kom det väldigt fina och härliga bilder också som gjorde att boken inte blev så tung.

Och ljudboken, som jag lyssnade klart på i natt var Offerrit av Johannes Källström. Den handlar om en liten ort i Sverige som det går dåligt för. Industrin som håller orten vid liv tvingas läggas ner och ortens kommunalråd, Svea, kämpar för att hitta en lösning. Till slut kommer man fram till att man ska bjuda hem någon som flyttat från orten och blivit känd. Denna någon blir Oscar Vigelius, en känd desinger.
Men när Oscar återvänder till orten sker en del mord och försvinnanden. Kriminalkommissarie Owe Tycho får uppdraget att undersöka det, men snart står det klart att det är något väldigt underligt som pågår.
Det här var en helt okej bok enligt mig. Jag har den kanske lite konstiga vanan att lyssna på läskiga böcker innan jag ska sova. Den här var läskig och spännande, inte den bästa bok jag lyssnat på men som sagt helt okej.

Nej nu börjar det bli dags att göra sig färdig för promenaden så nu får jag sluta för den här gången :). I morgon ska jag i alla fall till biblioteket för att låna nya böcker, tjoho! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar