tisdag 28 april 2015

Vi är alla helt utom oss av Karen Joy Fowler


Originaltitel: We are all completely beside ourselves
Sidor: 373 (Inbunden)
"Som barn pratade Rosemary oavbrutet. Så mycket att hennes pappa bad henne börja i historiens mitt varje gång hon ville berätta något. Nu har Rosemary börjat på universitetet och hon pratar inte längre oavbrutet. Minst av allt pratar hon om sin familj.
Hon växte upp med två syskon: Lowell och Fern. Båda djupt älskade och båda numera försvunna ur hennes liv. Någonting hände som lämnade familjen i spillror. Sedan dess är Lowell på flykt, deras en gång så levnadsglada mamma är en skugga av sitt forna jag och deras pappa likaså. Och Fern, Rosemarys älskade syster, vad hände med henne? Ingen av dem hade kunnat föreställa sig hur Ferns öde skulle påverka dem. Då, nu och för alltid."
Ja, vad ska jag säga om den här boken? Vad kan jag säga utan att säga för mycket? Det är jättesvårt ju!

Jag hade egentligen ingen aning om vad det här var när jag började läsa den. Jag har sett omslaget på instagram till exempel, men hade ingen ordentlig koll på vad den handlade om.
Men jisses så överraskad jag blev, och jag kan inte säga varför! Du måste läsa den själv för att få reda på det. Och gör det, läs den! Det är den verkligen värd, den är så annorlunda och...ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva som sagt.

Den berörde mig på så många olika sätt. Här är det ingen som är rent ond eller god, misstag görs och det lämnar kvar en trasig familj, ett förflutet som vägrar släppa taget, minnen som inte är att lita på och så många känslor.
Nej, jag kan inte skriva mer faktiskt, då kommer jag försäga mig på något sätt. Bara läs den!

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Kul! Hoppas du gillar den om du läser :)

   Radera
 2. Nu måste jag ju läsa den. Var nyfiken redan innan men nu måste jag! :-)

  SvaraRadera
 3. Verkar riktigt intressant den där :)

  SvaraRadera