torsdag 26 oktober 2023

Skospännet av Agatha Christie

 

Originaltitel: One, Two, Buckle My Shoe
Sidor: 190 (Inbunden)

"En tandläkare i London hittas skjuten. Han har haft fem personer i sitt väntrum den eftermiddagen: en ung amerikan, en mystisk grek, en finansman med inflytande på det storpolitiska spelet, en skådespelerska med mycket eleganta skospännen - och Hercule Poirot."

Det är alltid mysigt att plocka upp en bok av Agatha Christie. Speciellt med den unika Hercule Poirot i huvudrollen. Här börjar han nysta i en tandläkares död, polisen tror självmord men Poirot är inte övertygad och håller i sin egen utredning.

Jag gillar berättelser när det redan från start bara finns ett visst antal karaktärer som kan ha gjort det och man ska försöka lista ut vem som är skyldig. Och som vanligt är det fascinerande att se hur Poirot kommer fram till sina slutsatser. Ibland var jag faktiskt inne på rätt spår och tänkte likadant som mästerdetektiven själv! Men jag hade så klart ingen aning om vem som faktiskt låg bakom allt och motiven. 

Precis som det ska vara alltså!

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Kul! Då har du trevlig läsning att se fram emot :)

   Radera
 2. Den här Agatha Christie har jag inte läst. Det dyker alltid upp någon ny fast man trott man läst alla. Jag känner dock igen själva plotten så jag måste ha sett filmen.
  För någon vecka sedan läste jag Destination okänd av AC, som är mer en spionroman än deckargåta. Den gillade jag verkligen fast den tydligen fått dåliga recensioner när den gavs ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset om Destination okänd! Det var en ny titel för mig :)

   Radera