tisdag 3 oktober 2023

Flocken av Caroline Grimwalker & Leffe Grimwalker

 

Originaltitel: Flocken
Längd: 6 h 47 min
Serie: Döden i December (del 1)
Uppläsare: Jonas Malmsjö
"VÄLKOMMEN TILL DECEMBER

Supersnuten John Wagners liv slås i spillror när hans fru Sara och sonen Mattias plötsligt försvinner. Spåren leder till Saras barndomstrakter, den gudsförgätna orten December långt uppe i Sveriges obygd. December visar sig vara en skitmagnet. Snart har John inte bara sin familj att leta reda på, utan även en riktig smältdegel av smutsig kriminalitet att skotta i.

Efter att mot sin vilja ha blivit en del av Decembers poliskår teamar John snabbt upp med psykologen Kim Cordell, som också har ett mörkt förflutet. Tillsammans tar de sig an December och krafterna som verkar på stadens skuggsida. Allt börjar med en brutal gängskjutning och ett lik som fiskas upp utanför hans hus."

Flocken är första delen i serien Döden i December och vilken rivstart det är!

Här dras allt igång direkt och jag är snabbt inne i berättelsen och vill knappt sluta lyssna. Jonas Malmsjö är en favorit när det kommer till uppläsare och han gör ett riktigt bra jobb även här. Karaktärerna, storyn, ja själva December kommer till liv med hjälp av hans röst. 

John och Kim är två starka karaktärer som jag gillar att lära känna och följa. Båda har trauman de kämpar med och de målas upp väldigt levande. 

Det är rappt, spännande och historien bara flyger fram. Ibland när jag lyssnar på ljudböcker är det lätt att tankarna svävar iväg och något missas, men här var det inte ett problem. Jag lyssnar och vill inte missa en enda detalj. Jag ser fram emot att återvända till December i del två, Febern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar