onsdag 29 juli 2020

Dark Matter av Blake Crouch


Originaltitel: Dark Matter
Sidor: 415 (Inbunden)
"Är du nöjd med livet?  
Det är bland det sista Jason Dessen hör innan han slås medvetslös. När han vaknar hälsas han välkommen tillbaka av en man han aldrig tidigare har träffat. Jason har hamnat i en värld han inte känner igen. En värld där hans fru inte är hans fru och hans son aldrig blivit född. För att hitta tillbaka till sin familj måste han ge sig ut på en resa där han tvingas konfrontera de mörkaste sidorna av sig själv, samtidigt som han kämpar mot en till synes oslagbar fiende."
Den här boken har jag hört mycket bra om från alla håll och kanter. Jag har känt mig lite rädd att plocka upp den för jag har tänkt att den skulle vara för svår för mig. Jag menar, en av blurbarna på baksidan innehåller "kvantmekanisk superposition". Det skrämde en del!

Till slut kände jag ändå att det var dags och vilken tur det var. Dark Matter är otroligt spännande. Det var en bok som inbjöd till sträckläsning och hade jag inte påbörjat ett projekt att städa bokhyllorna hade jag antagligen läst ut den ännu snabbare än vad jag nu gjorde.

Det dröjer inte många sidor innan saker börjar hända och sen är det inte många lugna stunder. Huvudkaraktären, Jason, är lätt att tycka om och heja på. Han anpassar sig förvånansvärt snabbt till tanken på vad som hänt honom och kämpar sedan med allt han har för att ta sig tillbaka till sin familj. Jag stressläser nästan vissa stunder bara för att jag måste få veta vad som kommer hända härnäst. Det känns som en berättelse som skulle kunna göra sig väldigt bra som film också.

Den var inte så komplicerad som jag var rädd för heller. Det gick lätt att hänga med och även om jag inte förstod precis allt som beskrevs fanns det aldrig stunder då jag inte förstod vad som hände. Jag tyckte verkligen om den och är väldigt sugen på att läsa mer av Crouch.

8 kommentarer:

 1. Roligt att du tyckte om den! Jag har haft ögonen på den här så länge så jag blev så glad när jag kunde köpa den på rean i år! :D Jag har också känt mig lite nervös för den men nu känns det lite bättre.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du kommer tycka om den! :D

   Radera
 2. Fick den i julklapp för några år sedan och den står fortfarande oläst. Varje gång jag ser den så blir jag sugen på att läsa 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas suget blir tillräckligt stort så du plockar upp den snart! :)

   Radera
 3. Svar
  1. Den var verkligen jättebra! :) Har du läst mer av honom?

   Radera
 4. Den här är jag himla nyfiken på efter att ha sett den hos många engelska booktubers. Även hans andra bok Recursion eller vad den heter. Men har hört några som tycker den är lite för lik den här boken så att de rekommenderar inte att man ska läsa dem för tätt inpå varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört samma! Så den får nog vänta ett tag. Men är lite nyfiken på andra av hans böcker också :)

   Radera