tisdag 21 augusti 2018

Skuggspel av A.C. Efverman


Originaltitel: Skuggspel
Sidor: 356 (Häftad)
Serie: Kommissarie Morgan Callaghan (del 1)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack!
"Sydney ska vara värd för VM i fotboll om några veckor. Kommissarie Morgan Callaghan får i uppdrag att leda en utredning gällande tre döda kvinnor som har hittats i centrala delar av staden. 
Morgans mor är döende, och hans familj är oförstående inför pressen som Morgan utsätts för av polisledningen och FIFA:s kommitté. 
Jakten på en seriemördare leder Morgan in i ett mörker han aldrig upplevt - och i detta mörker kommer han förlora mer än han någonsin trott var möjligt..."
Det här är helt klart det recensionsexemplar som rest längst för att till slut landa i min brevlåda. Ända från Australien har det tagit sig. Väldigt roligt tycker jag med en svensk författare som skriver deckare på plats i Sydney!

Nu ska jag ju vara först med att erkänna att VM och fotboll är helt ointressant för mig, så jag blev ganska lättad när jag upptäckte att det bara är med i bakgrunden. Själva berättelsen handlar om Morgan, hans utredning och vardagen han försöker ha runt arbetet. Det med VM är mycket där för att sätta press på honom och göra jobbet mer stressigt än det redan är.

Det är en spännande berättelse med hemska mord och en utredning som sakta börjar peka mot väldigt obehagliga slutsatser. Morgan tycker jag nästan synd om till slut. Det blir bara mer och mer som slängs mot honom och han har inte direkt de bästa sätt för att hantera stressen heller. Speciellt inte den personliga som finns utanför arbetet.

Ibland kan jag känna att det blir lite för mycket som kastas in i mixen, men samtidigt finns det ett driv i den som hela tiden får mig att vilja fortsätta läsa. Det här är första boken i serien om kommissarie Callaghan. Den andra heter Borta och på beskrivningen låter den också riktigt spännande!

2 kommentarer:

  1. Hej! Har just blivit klar med augusti månads klassiker, så nu känner jag att jag är lite mer i fas med tidsschemat. Och jag känner ju att jag har en rapporteringsskyldighet till dig :)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! :D Ska kolla im vad du tyckte om den!

      Radera