torsdag 23 augusti 2018

Generalens älskarinna del 1 av Lisa Hågensen


Originaltitel: Generalens älskarinna del 1
Sidor: 246 (Häftad)
Serie: Purebred (del 3)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack!
"Staden Pandor vilar mellan höga berg, och på ett av dem ruvar Högborgen, där den fruktade Generalen styr över die Herrenvolks armé och regionens alla dödsläger. När Whanzi förs till Pandor Camp väntar henne inget annat än hårt arbete, svält och död. Men Whanzi är ingen vanlig femtonåring, och lyckas efter en osannolik flykt ta sig till motståndsrörelsen. De skickar ut henne på ett uppdrag som – om hon lyckas – kan ge dem verktygen att krossa die Herrenvolk.
Whanzi kan inte glömma vännerna från Olympo. Vart tog de vägen, Laban, Thorbi och Piero? Vad hände egentligen med Dora? Whanzi hamnar i en värld av spioneri och intriger och måste utstå många fasor innan de äntligen träffas igen."
Jag tycker verkligen om den här serien. Det är något med böckerna som drar in mig direkt och det slutar oftast med att jag sträckläser dem.

Samtidigt är det otäckt, den här boken ännu mer än de tidigare tycker jag. Det känns som att det ligger så nära inpå att något så hemskt som händer mellan pärmarna här kan hända igen i vårt samhälle där så mycket hat ligger och pyr. Den tanken får mig att må illa och vissa scener när Whanzi befinner sig i dödslägret är jobbiga att läsa om.

Det tar ett litet tag innan jag kopplar ihop alla namn med vilka roller de haft i de tidigare böckerna men när det väl klickar igen så flyter det på smidigt. Berättelsen är spännande och när Whanzi skickats ut på sitt uppdrag till Högborgen sitter jag ofta och håller andan medans jag hoppas att allt ska gå bra.

Nu har jag bara sista delen av berättelsen kvar att läsa i september och jag ser verkligen fram emot att plocka upp den!

6 kommentarer:

 1. Jag har precis läst ut sista delen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli spännande att läsa vad du tycker om den! :)

   Radera
 2. Japp, det här är en serie som jag måste kolla upp! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! Vore kul att höra vad du tycker :D

   Radera
 3. Åh vad jag längtar tills jag får läsa de sista delarna in den här serien. :)

  SvaraRadera