torsdag 9 augusti 2018

Skinn Skerping av Astrid Lindgren


Originaltitel: Skinn Skerping
Längd: 0 t 16 min
Uppläsare: Astrid Lindgren
"Skinn Skerping – det gruvliga spöket från farmors farmors farmors tid, som får blodet att isa sig än idag. Astrid Lindgren öser ur sin fantasi och ur sina småländska minnen. Det har blivit en riktig skräckhistoria berättad med humor och finurlighet."
Den här mysrysliga lilla berättelsen blev jag tipsad om tack vare Lingonhjärta! Lyssnade på den en kväll med alla lampor släckta och lite åska mullrande utanför, inte så nära inpå men den fanns där i alla fall! Det var perfekt stämning.

Den är lite kuslig, lagom skrämmande och tack vare Astrid Lindgrens härliga röst blir den dessutom väldig mysig att lyssna på. Hade nog kunnat lyssna på henne hur länge som helst!

Perfekt ljudbok att plocka fram en kväll när man kanske inte orkar läsa. Den är bara 16 minuter lång så man behöver inte ens hålla koncentrationen uppe i flera timmar som med en vanlig ljudbok, det uppskattas ibland!

6 kommentarer:

 1. Åhh, då måste du nästan låna bilderboken också och läsa den :) Det var min första favoritskräckis, jag läste den om och om igen när jag var i sju-åttaårsåldern och Ilon Wiklands illustrationer är heeelt fantastiska och bidrar verkligen till den otäcka stämningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! :D Ska absolut kolla på bibblo!

   Radera
  2. har inte tänkt på att ljudboken finns men nu blev jag väldigt sugen på att lyssna och samtidigt bläddra i boken :) Det ska jag göra i höst! Så tack för tipset själv :)

   Radera
  3. Vad kul att du också fick ut ett tips av det! :D

   Radera