måndag 30 april 2018

For the Healing av Shenaia Lucas

"For The Healing is an exquisite collection of poetry divided into give chapters. Each chapter serves a different purpose. The chapters are For The Healing, For The Erasing, For the Loving, For the Oppressed, and For the Broken. This book teaches you to love yourself and others. It's better experienced than described, so sit down with some coffee and allow yourself to feel-- and heal."
Det här var en av diktsamlingarna jag visade upp i min senaste book haul. Anledningen att jag köpte den överhuvudtaget är för att jag har sett små dikter av författaren på Instagram och vissa har jag verkligen fastnat för.

Något som är väldigt skönt med de här samlingarna är att de är väldigt lättlästa. Det är inget som tar flera dagar att läsa, om man nu inte vill dra ut på det och läsa några dikter per dag bara, men oftast kan jag läsa dem ganska fort och ibland behövs såna böcker också.

For the Healing handlar mycket om just det, att läka, att må bättre efter jobbiga händelser, att hitta styrkan igen. Och många av dikterna tycker jag verkligen om även nu. Som det ofta blir finns det däremot sådana jag inte alls fastnar för också. Många gånger märkte jag att det var de som blev lite längre som inte riktigt passade mig. Jag tycker hon lyckas bäst med de riktigt korta men med poesi är det ju så otroligt individuellt vad som träffar rätt från person till person.


Men ni kan se att det blev en hel del markerat under läsningen. Sidor jag vill kunna gå tillbaka till och läsa om senare. Av de olika delarna i boken var det For the Erasing som fick fest flikar i sig, men jag gillade mycket även ur For the healing och For the broken även om jag inte markerade varenda en. Jag är glad att ha den här boken i hyllan i alla fall så jag kan gå tillbaka och läsa lite ur den då och då!

"the process 
of healing
does not end
when the wounds
are no longer
visible

- it ends when the wounds no longer
ache"

4 kommentarer:

 1. Verkligen fin dikt där på slutet, och så sann, så sann. Kanske får ta och läsa den här. Läser alldeles för lite poesi. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var den fin! En av mina absoluta favoriter ur boken :)

   Radera
 2. Åh, vad nyfiken jag blir på den här! Tack för tipset :)

  SvaraRadera