onsdag 28 februari 2018

Sometimes I Lie av Alice Feeney


Originaltitel: Sometimes I Lie
Sidor: 384 (Häftad)
"My name is Amber Reynolds. There are three things you should know about me.
1. I'm in a coma

2. My husband doesn't love me any more

3. Sometimes I lie"
Den här boken önskade jag mig i födelsedagspresent tack vare att jag hade läst ett inlägg hos Grönkulla som gjorde mig nyfiken på den! Så jag blev jätteglad när jag hittade den i ett paket och den behövde inte ligga oläst länge.

Eftersom baksidestexten inte säger så mycket så ger jag en liten förklaring här. Boken handlar om Amber och utspelar sig i en nutid och två sorters dåtid. I nutiden ligger hon i koma, hon kan höra allt som händer men hon kan inte röra sig och inte visa sin omgivning att hennes tankar faktiskt är vakna. Och hon minns inte hur hon hamnade där. En dåtid utspelar sig under de dagar som är innan hon hamnar i koman, i små bitar får man ett pussel att lägga ihop för att försöka förstå vad hon varit med om. Den sista dåtiden utspelar sig flera år tillbaka i tiden, när hon bara är ett barn och det har också väldigt stor betydelse för hur hennes liv är nu. Jag tänker inte berätta mer än så för jag tror det är en fördel om man går in i den här utan att veta så mycket.

Det här är en väldigt spännande bok. Där man aldrig riktigt vet vad sjutton man ska tro. Det finns så många underliga karaktärer. Egentligen är det väldigt få som går att tycka om, men det funkar i den här boken, jag vill ändå läsa vidare. Jag måste få veta hur allt ligger till och vad som egentligen är sant, för som Amber berättar på baksidan av boken, ibland ljuger hon.

Och nu när jag har läst ut den sitter jag här och är förvirrad. Jag var tvungen att direkt skriva till Grönkulla på Instagram och höra om hon hade tolkat slutet likadant som jag hade gjort och om hon också var som ett frågetecken efteråt!

Det är däremot inte menat som något dåligt. Jag tyckte verkligen om den. Det fanns ett driv i den från sida ett och just att den är så svår att få grepp om är vad som gör den bra. Feeney får det att funka! Om ni är sugen på att läsa den men inte läser engelska böcker så verkar det som att den kommer ut på svenska till hösten.

8 kommentarer:

 1. Jag blir nyfiken även om jag inte brukar gilla så öppna slut .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar också ha svårt för det vanligtvis!

   Radera
 2. Det låter som en bok jag vill läsa, dock inte nu för jag känner mig förvirrad och vill inte bli mer förvirrad=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kan det vara bra att vänta ett tag :)

   Radera
 3. Hehe! Det måste ju bara komma en bok två?!! ��

  SvaraRadera
 4. Det måste ju bara komma en uppföljare?!!

  SvaraRadera